Gyártók Visszatért a rendes kerékvágásba a Renault

Visszatért a rendes kerékvágásba a Renault

autopro.hu/P.B. | 2022.08.23 14:21

Visszatért a rendes kerékvágásba a Renault

Fotó: Renault Group Media

A Renault és a Stellantis francia gyáraiban is rendes ütemben zajlik a termelés a nyári leállásokat követően. Legalábbis normálisabb ütemben, mint tavaly, mikor a francia autógyárakban a nyári szünet után kisebb-nagyobb leállások és zavarok voltak tapasztalhatók a chiphiány miatt.

Hirdetés

Az éves nyári szünet miatt bezárásokat követően a szokásos módon folytatódik a Renault és a Stellantis francia üzemeiben a termelés. A cégek szóvivői szerint a helyzet jobb, mint tavaly augusztusban, amikor az ellátási nehézségek miatt nehezebben tértek vissza a nyári szünetről.

„A gyártás a szokásos módon folytatódik” - mondta a Renault szóvivője, míg a Stellantis szóvivője így nyilatkozott: „Franciaországi gyártóüzemeink a nyári szünet után újraindultak a még mindig fennálló félvezetőhiány közepette, amely napi ellenőrzést igényel csapatainktól.”

Júliusban a Stellantis vezérigazgatója, Carlos Tavares óvatosan fogalmazott az autóipart sújtó félvezetőhiánnyal kapcsolatban, mondván, a termelés 2023 vége előtt nem éri el a járvány előtti szintet – emlékeztet a Reuters.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink