Gyártók Visszatér az Alfa Romeo a Forma-1-be

Visszatér az Alfa Romeo a Forma-1-be

autopro.hu/K.Á. | 2017.11.30 11:50

Visszatér az Alfa Romeo a Forma-1-be

Több mint 30 év kihagyás után a Ferrarira támaszkodva visszatérnek az olaszok a száguldó cirkusz mezőnyébe. Sergio Marchionne FCA-vezér célja a márka megújítása.

Többéves partneri megállapodást írt alá az Alfa Romeo a Sauber F1-es csapatával, amely nem csupán szponzorációs, hanem stratégiai, kereskedelmi és technológiai együttműködést is jelent. A motorok továbbra is a Ferraritól érkeznek, de azokat Alfa Romeo néven szerelik be az autókba.

A Forma-1-es visszatérés segítheti az Alfa Romeo hírnevének helyreállítását Európában és azon kívül is – ez azon célok egyike, amit Marchionne még 2019-es visszavonulása előtt szeretne elérni. A Forma-1 globális jelenléte meglehetősen jó eszköz ilyen reputációs célokra.

Míg az Alfa mérnökeinek lehetősége nyílik az együttműködésre az F1-es csapattal, addig a márka rajongóinak lehetőségük lesz, hogy támogassák az autógyártót, aki elhatározta, hogy új fejezetet nyit a legendás sporttörténelmében.

Az ilyen hagyományok nagy múltra tekintenek vissza az Alfa Romeonál, hiszen az olaszok 1950 és 1988 között már jelen voltak a sportágban konstruktőrként és motorszállítóként. A bemutatkozó éveikben Nino Farina és Juan Manuel Fangio révén megnyerték az 1950-es és 1951-es egyéni világbajnokságot.

Kiemelt Partnereink