Gyártók Visszahozza terepjárója nevét az Opel

Visszahozza terepjárója nevét az Opel

autopro.hu/P.B. | 2024.01.25 06:19

Visszahozza terepjárója nevét az Opel

Fotó: Stellantis

Terepjáróból elektromos SUV – ezt az utat járja be az Opelnél a Frontera elnevezés. Az idei évben megjelenő új Frontera azonban nem a 2003-ig gyártott terepjáró, hanem a Crossland SUV utódja lesz.

Bár közvetlen rokonság nincs a régi Frontera és a Crossland között, a városi terepjáró elektromos utódja mégis az Opel régi terepjárójának nevét fogja viselni. A Crossland a B-szegmenses Meriva utódjának tekinthető, míg az 1991 és 2003 között gyártott Frontera tulajdonképpen utód nélkül távozott, bár a Grandland tekinthető az utódjának is – már amennyire egy SUV egy valódi terepjáró utódja lehet.

Az Opel közleménye szerint az új Frontera még ebben az évben piacra kerül, akárcsak a Grandland akkumulátoros elektromos változata. Előbbiről az Opel a modell nevén és sziluettjén kívül semmilyen részletet nem árult el, míg az új Grandland akkumulátoros elektromos változata az STLA Medium platformra fog épülni. A további információkat a következő hetekre ígéri a gyártó.

A jelenlegi Crossland a PSA/Stellantis CMP platformon alapul, az azonban egyáltalán nem biztos, hogy az elektromos utód, vagyis az új Frontera az e-CMP-re épül majd, az Opel ugyanis a Mokka Electric formájában már kínál ilyen modellt. Elképzelhető ugyanakkor, hogy az új Frontera lesz a 4,01 méter hosszú ë-C3 nagyobb testévre: a Stellantis már korábban bejelentette, hogy az elektromos C3 CMP Smart Car nevű platformjára más márka nagyobb modellje is épülhet - ez lehet akár a 4,22 méter hosszú Opel Crossland utódja is.

A fenti variációra utal az Opel közleményének alábbi sora: „az újonc folytatja az Opel régóta fennálló hagyományát, ami vonzó áron kínált megfizethető mobilitást jelent az ügyfelek széles köre számára.”

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink