Gyártók Világvezetővé válna az Audi a digitalizált gyártás terén

Világvezetővé válna az Audi a digitalizált gyártás terén

autopro.hu/P.B. | 2021.05.04 04:21

Világvezetővé válna az Audi a digitalizált gyártás terén

Fotó: Audi Newsroom

A digitalizált, okos gyártási folyamatokért és logisztikáért alapított kezdeményezést az Audi olyan partnerekkel, mint a Müncheni Műszaki Egyetem, a Fraunhofer, a Capgemini, az AWS, a SAP és az XL2. A cél, hogy világszinten is vezető hálózatot hozzanak létre a digitalizált gyártásért és az innovációért.

Az Audi már most is számos üzemében alkalmaz különféle digitalizált, okos megoldásokat – elég csak arra gondolni, hogy a győri Audi Hungaria is része a vállalat felhőszolgáltatásának, amiben egyre több üzem oszthatja meg egymással az adatbázisát, hatékonyabbá téve ezzel a vállalat különböző részeinek együttműködését.

A vállalat és az üzleti, valamint tudományos életből érkező partnerei (Müncheni Műszaki Egyetem, a Fraunhofer, a Capgemini, az AWS, a SAP és az XL2) megalkották az Automotive Initiative 2025 (AI25) nevű kezdeményezést, hogy létrehozhassák a jövő gyárának digitalizált megoldásait.

Az Audi heilbronni üzemében fogják tesztelni az AI25 keretében létrejövő újításokat, és ha azok beválnak, akkor beépítik a vállalat működésébe.

Korábbi adatbázison alapul az együttműködés

A Volkswagen Csoport egyre több gyárát kapcsolja be a felhőszolgáltatásába, a távlati cél, hogy az összes üzem és a teljes ellátási lánc a hálózat része legyen. A már bekapcsolt gyárakból (így Győrből is) az összes keletkező adat bekerült a központi adatbázisba, így egy hatalmas adatbázist épít ki a vállalat.

Az Audi közleménye szerint a hálózatnak köszönhetően a cég üzemei között eddig nem látott együttműködés jöhet létre, ami segíti az innovációk születését, de konkrét problémák kezelésében is hasznos lehet.

Bizakodva várja minden fél

A kezdeményezésben részt vevő felek bizakodva tekintenek előre. A Fraunhofer heilbronni vezetője, Bernd Bienzeisler azt emelte ki, hogy a digitalizáció terén különböző szintű kutatási megoldások találkozhatnak egymással, míg az XL2 ügyvezető igazgatója, Felix Sptiznagel a régiók közötti együttműködést emelte ki.

Rainer Meh a Capgemini részéről azt hangsúlyozta, hogy a vállalat most már ugyanazokért a célokért küzd a járműiparban, mint a többi iparágban, míg Billy Foy, az AWS-től elmondta, hogy az Amazon Web Services szerte a világban támogatja a járműipar digitalizálását.

Kiemelt Partnereink