Gyártók Vettel hozta el az Infiniti Q50-et Magyarországra

Vettel hozta el az Infiniti Q50-et Magyarországra

autopro.hu | 2013.09.29 08:58

Vettel hozta el az Infiniti Q50-et Magyarországra

Budapesten leplezték le a japán prémium autómárka legújabb modelljét, az Infiniti Q50-et. A jármű menetdinamikai tulajdonságainak kialakításában Sebastian Vettel, háromszoros Forma 1-es világbajnok is aktívan részt vett.

– A világbajnok segédkezett a róla elnevezett limitált széria kifejlesztésében, és a születésnapjára meg is kapta ennek az eredményét: az FX Vettel Edition az első példányát. S ezzel egy újabb pozíciót: ő lett az Infiniti teljesítmény igazgatója, és a futamok közötti szabadidejében valóban részt vesz a fejlesztésekben – mondta Szujó Zoltán sportriporter az Infiniti Q50 leleplezése előtt.

– Az Infiniti számára fontos Európa, ezért is szabta kifejezetten a helyi igényekre a Q50 dízel motorját, és ezért telepítenek egy új gyárat az Egyesült Királyságba – mondta Gablini Gábor, a Gablini Autószalonok elnök-vezérigazgatója.

– Az Infiniti autók népszerűsége folyamatosan nő világszerte. Az értékesítési darabszámok 2012-ben 17%-os növekedést mutattak. A 2009-es indulás óta a növekedés átlagosan túllépte a 60%-ot, ezzel pedig Magyarországon meghaladta az európai illetve a globális növekedést! – tette hozzá Kovács Ákos, Gablini Prémium ügyvezető igazgatója.

Az Infiniti Q50 tehát jó esélyekkel indul a hazai piacon is. Az autó kétféle meghajtással kapható. Az Infiniti Direct Response Hybrid hibridrendszer intelligens, két tengelykapcsolós vezérléssel rendelkezik. A V6-os erőforrás 306 lóerős teljesítménye és 350 Nm-es csúcsnyomatéka mellé a fejlett 50 kW-os (68 lóerős) villanymotor 270 Nm-es nyomatéka társul. A hibridrendszer összteljesítménye 364 lóerő, amivel komoly gyorsításokra és mégis visszafogott fogyasztásra képes.

A Q50 Hybridet a valaha kínált első négyhengeres Infiniti egészíti ki. A Q50 2.2 dízel az osztály vásárlói által elvárt teljesítménnyel (170 lóerő, 400 Nm nyomaték), alacsony kibocsátással (115g/km CO2) és magas szintű felszereltséggel.

Az Infiniti Q50 személyre szabható rendszere a jármű i-Key intelligens kulcsán alapszik, mely négy sofőr beállításait is tárolni képes. A „my car knows me,” azaz az „autóm ismer engem” funkciónak köszönhetően az i-Key intelligens kulcs képes a vezető azonosítására, továbbá az üléspozíció, a fűtés és hűtés, a szórakoztató berendezés, a navigációs és telematikai rendszerek korábban megadott beállításainak automatikus lehívására.

Az új fejlesztésű kormányzás lehetővé teszi a Q50 kerékelfordulási szögeitől és a kormányról érkező parancsok fokozott irányítását, a vezető szándékait gyorsabban továbbítva a kerekekhez, mint a mechanikus rendszerek esetében. Ez növeli a közvetlen vezetési élményt az útfelület gyors és intelligens kommunikálásával a vezető irányába. Négy különböző kormányzási beállítás közül lehet választani, lehetővé téve a vezető preferenciája vagy az útviszonyok szerinti testre szabást. Ez a világelső technológia rugalmasságot biztosít a sofőrnek abban, hogy kedve szerint válassza meg a szervo-rásegítés erejét és a kormánymű áttételét. Az új Direct Adaptive Steering technológiát használó modellekben egy tartalék mechanikus kormányrendszer is gondoskodik a biztonságról.

Az Infiniti Q50 indulóára 9 294 000 forint az Európára szabott 2.2 dízelmotorral.

Kiemelt Partnereink