Gyártók Veszélyben a BYD eddig stabilnak vélt helye

Veszélyben a BYD eddig stabilnak vélt helye

autopro.hu/R.K.E. | 2024.04.02 12:21

Veszélyben a BYD eddig stabilnak vélt helye

Fotó: BYD

A BYD, Kína legnagyobb elektromosautó-gyártója, a 2024-es első negyedévben 43 százalékos visszaesést jelentett a 2023-as negyedik negyedévhez képest, ami azt jelentheti, hogy a világ legnagyobb e-autó-értékesítőjének címét visszaadja a Teslának, miután tavaly elnyerte azt.

A BYD 300.114 darab e-autót értékesített az idei első negyedévben, ami 43 százalékos csökkenés az előző három hónapos időszakban eladott 526.409 darabos negyedéves rekordhoz képest, amikor megelőzte a Teslát. Az első negyedévi eladások 13,4 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbit. A negyedéves csökkenés azt jelentheti, hogy a Tesla megint az élre kerül.

A jelenlegi helyzet azt mutatja, hogy a Tesla globális befolyását nem lesz könnyű megkérdőjelezni, különösen mivel mindkét vállalat arra számít, hogy a kínai e-autó-eladások növekedése idén lelassul. Ez azt is mutatja, hogy a BYD rövid ideig tartó dominanciája a hazai árcsökkentésekből következett.

A BYD február óta úgy reagált a Tesla által tavaly év elején Kínában indított árháborúra, hogy a modellcsalád legújabb változatainak árait a korábbiakhoz képest 5-20 százalékkal csökkentette. A múlt héten a BYD 3,6 millió darabos értékesítési célt tűzött ki 2024-re, ami 20 százalékos növekedést jelent a tavalyi rekordot jelentő eladásokhoz képest – írja a Reuters.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink