Gyártók Vége a Datsun nyugdíjas éveinek

Vége a Datsun nyugdíjas éveinek

MTI | 2013.12.18 08:31

Vége a Datsun nyugdíjas éveinek

A japán Nissan Motor jövő áprilisban az orosz piacon mutatja be újjáélesztett Datsun márkáját.

Hirdetés

A Nissan tavaly jelentette be, hogy ismét használatba veszi a 1981-ben már "nyugdíjazott" márkát olcsó árkategóriájú, a feltörekvő piacokra szánt autóinak megkülönböztetésére. Az orosz piacon a Datsun a 400 ezer rubel (2,65 millió forint) alatti árkategóriát veszi célba.

Jerome Saigot, a Datsun oroszországi igazgatója sajtótájékoztatón mondta el, hogy a Datsun modellek árban a használtautó-piacnak támasztanak konkurenciát, de kifejezetten az első alkalommal új autót kereső vásárlóközönséget veszik célba.

Oroszországban egyre bővül a viszonylag magas elkölthető szabad jövedelemmel rendelkező középosztály, a forgalomban lévő járművek életkora magas, az autópiac telítettsége pedig alacsony - mutatott rá az igazgató, hozzátéve, hogy mindez az eladások növekedése mellett szól.

A Datsun egy 1983-ban megszűnt autómárka. A cég tulajdonképpen sosem létezett, a nevet a DAT Motors és a Nissan használta a termelésben. 1931-ben a DAT Motorcar egy új modell, a már létező, nagyobb "DAT" kisebb testvére számára hozta létre, ez volt a Datson. 1933-ban a Nissan vette át a DAT Motorcart, a név Datsunra változott, mert a son a japán nyelvben veszteséget is jelent.

Az Autostat piackutató vállalat számításai szerint az orosz autópiaci forgalom az idén hat, jövőre pedig öt százalékkal zsugorodik.

Jerome Saigot azonban jó növekedési lehetőségeket lát a 400 ezer rubel alatti piaci szegmensben. Ez olyan nagy szelete a piacnak, ahol a Nissan semmit nem tud felkínálni. Kockázata csak annak van, ha nem teszünk ez ellen semmit. - mondta.

A Datsun modellt az Avtovaz togliatti üzemében gyártják majd. Az autót jövő áprilisban mutatják be, és augusztus-szeptemberben kerülnek majd az első példányok a piacra.

Kiemelt Partnereink