Gyártók Változik az M3-as hangja egy szoftverfrissítéstől

Változik az M3-as hangja egy szoftverfrissítéstől

autopro.hu/D.Á. | 2021.12.21 14:17

Változik az M3-as hangja egy szoftverfrissítéstől

Fotó: BMW PressClub Global

Letölthető szoftverfrissítést ad ki a BMW az M3 és M4 sportmodellekhez, amely bizonyos helyzetekben módosítani fogja az autó hangját, amit a vezető hall. A gyártó szerint a tulajdonosok elégedettek lesznek a frissítéssel, amelyet a legfrissebb infotainment rendszert érintő újítások is kiegészítenek minden érintett BMW modellben.

Hirdetés

Természetesen nem az autók motorjának vagy kipufogójának hangját befolyásolja majd a BMW távolról, felhőből letölthető szoftverfrissítése, hanem a hangszórókból szóló, generált hangot. A német gyártó az M3 és M4 modellek beindításakor hallható hangját finomhangolja majd, ami az Autoblog portál szerint így hangosabb, intenzívebb lesz, habár a procedúra most sem halk.

A másik változtatás az M3 és M4 modellek Competition változatait érinti. Itt a BMW szerint az új hanghatások jobban érzékeltetik majd a sebesség- és terhelésváltásokat a nyolcsebességes automataváltóval, ami valószínűleg hangosabb csattanásokra utal váltáskor.

Digitális frissítések az iDrive-ban

A teljes, iDrive 7 infotainment rendszerrel szerelt BMW-palettát érintő frissítések is érkeznek: a sávelhagyásra figyelmeztető rendszer fel fogja ismerni, ha az autó keskeny, felezővonal nélküli útszakaszon halad, így nem avatkozik be a kormányzásba, nem tereli át az autót a szemből érkezők sávjába. A navigációs rendszer állítólag hatékonyabban fogja felismerni a torlódásokat és optimálisabb útvonalakat fog tervezni.

Fotó: BMW PressClub Global

A BMW Digital Key, azaz az okostelefon autókulcsként való használatát lehetővé tevő funkciója támogatni fogja a Samsung Galaxy S21, a Google Pixel 6 és 6 Pro telefonokat is. A BMW News alkalmazás jobb hangminőséget és személyre szabhatóságot kínál majd, a Spotify és Sirius XM & Pandora zeneszolgáltatások funkciói pedig kibővülnek.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink