Gyártók Üzemanyagcellás teherautókat épít a Scania

Üzemanyagcellás teherautókat épít a Scania

autopro.hu/V.M. | 2022.04.12 17:21

Üzemanyagcellás teherautókat épít a Scania

A kép csak illusztráció | Fotó: Scania Media Provider

A Scania haszonjárműgyártó az amerikai Cummins-szal együttműködve húsz darab hidrogén üzemanyagcellás teherautót épít meg a HyTrucks európai projekt számára.

A HyTrucks kezdeményezés célja, hogy Belgiumot, Hollandiát és Nyugat-Németországot összekötve ezer hidrogénhajtású teherautót helyezzen az utakra.

A Scania a konzorciumi keretben folyó projekt számára 2024-ben fogja leszállítani a húsz darab üzemanyagcellás teherautót, amiket az OEM akkumulátoros elektromos platformját felhasználva terveznek meg. Az üzemanyagcellát, a hidrogéntároló- és töltőrendszert a Cummins fogja biztosítani.

A Scania hosszú ideje résztvevője különböző hidrogéntechnológiai projekteknek. Bár a vállalat elektrifikációjában az akkumulátoros elektromos hajtás tölti be a fő szerepet, elismeri, hogy vannak olyan alkalmazási és egyéb geográfiai körülmények, melyek esetében nem az akkumulátoros technológia jelenti az ideális megoldást.

A HyTrucks projektben részvétellel a Scania tapasztalatokat szerezhet az üzemanyagcellás rendszerek beépítésével és működtetésével kapcsolatban, továbbá lehetősége nyílik elmélyíteni együttműködését a Cummins-szal – áll a svéd teherautógyártó közleményében.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink