Gyártók Ünnepi évet zárt a Porsche

Ünnepi évet zárt a Porsche

autopro.hu/Sz.K. | 2023.12.31 16:20

Ünnepi évet zárt a Porsche

Fotó: Porsche

A Porsche a világ minden táján rendezvényekkel ünnepelte a Porsche sportkocsik fennállásának 75. évfordulóját. A brazíliai Porsche Festen például egyesült a motorsport, a zene és a művészet, de Európában és a világ más tájain is ünnepelt a gyártó.

A São Pauló-i Interlagos versenypályán több mint 30 ezer ember ünnepelt a világhírű utcai művész, Eduardo Kobra társaságában, aki élőben festett meg egy Porsche Taycant - és ez még nem volt minden. Nem kevesebb, mint 891 Porsche autó jelent meg az eseményen, amelyek közül több mint ötszáz autó parádézott a híres pályán. Június 8-án koktélpartit is rendeztek a São Paulo-i új Porsche Központban. A négyezer négyzetméteres épületben klasszikus Porsche modelleket állítottak ki, és élőben közvetítették a Stuttgart-Zuffenhausenben tartott ünnepséget.

A svájci Porsche-rajongóknak is változatos programmal kedveskedtek június 15-17. között. 2023 kettős évforduló volt, hiszen a Porsche 911-es is 60. születésnapját ünnepelte, a sportkocsik pedig fennállásuk 75. évfordulóját. Svájcban egy mintegy 405 kilométeres, születésnapi parti tematikájú országúti túrát is rendeztek. A vendégekkel, köztük a Porsche régóta szolgáló üzemi pilótájával és a márka nagykövetével, Jörg Bergmeisterrel és Neel Janival együtt egy pékmester díszítette fel a születésnapi tortát. A számos 911-es modell az országjáráson tökéletesen demonstrálta az ikonikus modellcsalád sokoldalúságát.

Az esemény összeolvadt a Mollis Porsche fesztivállal, amelyet az azonos nevű repülőtéren rendeztek meg kiváló időjárás mellett. Több mint nyolcezer látogató gyönyörködhetett a márka több mint 1500 sportkocsijában. A luzerni Közlekedési Múzeumban 2024 januárjáig a Porsche sportautók 75 éve című különleges kiállítás is látható. Ez része a stuttgarti Porsche Múzeum nemzetközi vándorkiállításának.

Kínában is sikert aratott a rendezvény

Az Álmok Fesztiválja rekordot döntött Kínában, több mint százezer Porsche-rajongót vonzott. Ez volt a legnagyobb Porsche rendezvény a kínai történelemben. A 75. születésnap alkalmából számos tevékenység közvetítette a kiállítás látogatói számára az örökség és az úttörő szellem fogalmát.

A rendezvény kiindulópontját, a hatszáz méter magas Kanton-tornyot 75 Years of Porsche dizájnban világították meg. A vendégek megtekinthették a 911 mind a nyolc generációját, a klasszikus 959 Dakart és még sok mást. A programban virtuális versenyek is szerepeltek. Emellett a Porsche Club China az évforduló alkalmából Shenzhenben leányvállalatot nyitott. A Porsche Clubnak országszerte több mint tízezer tagja van, és célja, hogy tovább bővítse helyi hálózatát a sportautó-márka rajongói számára.

Off-road pálya és divatbemutató

A portugáliai Cascais kikötője további évfordulós eseményeknek adott otthont. Itt több mint négyszáz sportautót állítottak ki, köztük egy 959-est, egy 918 Spydert és egy Carrera GT-t. Jacky Ickx, a belga egykori autóversenyző és António Felix da Costa portugál pilóta is a magas rangú vendégek között volt.

A rendezvényen több mint harmincezer Porsche-rajongó vett részt, és szemtanúja volt egy Porsche lifestyle divatbemutatónak, egy gyerekeknek szóló autósiskolának és egy rally power színpadnak. A látogatóknak lehetőségük volt arra is, hogy az új Cayenne-t egy off-road pályán vezessék.

Történelmi darabokat mutattak be Angliában, emellett Svédországban, Mexikóban, Olaszországban, Japánban és Horvátországban is látványos eseményekkel ünnepelt a Porsche a gyártó közleménye szerint.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink