Gyártók Újraindultak a gyártósorok a VW legtöbb kínai gyárában

Újraindultak a gyártósorok a VW legtöbb kínai gyárában

MTI/autopro.hu | 2020.02.25 04:24

Újraindultak a gyártósorok a VW legtöbb kínai gyárában

Fotó: Volkswagen Newsroom

Újraindult a termelés a Volkswagen legtöbb kínai gyárában hétfőn, de logisztikai nehézségek azért még előfordulnak.

Hirdetés

A Volkswagen eredetileg azt tervezte, hogy a koronavírus-járvány terjedése miatt február 17-éig két héttel meghosszabbítja a holdújévi munkaszünetet. Ezt az időpontot menet közben további egy héttel kitolta, de hétfőn a négy legnagyobb gyárban újraindult a termelés.

A Volkswagen-csoportnak, a világ vezető járműgyártójának Kína a legnagyobb piaca. Januári eladásai éves szinten 11,3 százalékkal estek az ázsiai országban, amely egyben a világ legnagyobb járműpiaca. A VW-csoport, amelyhez olyan márkák tartoznak, mint a névadó Volkswagen, az Audi, a Porsche és a Skoda, januárban 343 400 járművet értékesített Kínában és Hongkongban.

Amellett, hogy pár kivétellel a VW minden kínai vegyesvállalatánál elkezdődött a munka, az üzemekben egészségügyi óvintézkedések vannak érvényben. A bejáratoknál testhőmérséklet-ellenőrzés zajlik, az üzemeken belül rendszeres a fertőtlenítés, illetve szájmaszokat is osztanak.

A vállalat azt közölte, mindent megtesz a normális üzemmenetért, de egyelőre ellátási problémák, logisztikai nehézségek vannak, illetve utazási korlátozások is nehezítik a munkavállalók életét.

Tavaly Kínában a VW-csoport 4,2 millió autót értékesített, 0,6 százalékkal többet a 2018. évinél. A Volkswagen-csoport Kínában működő gyárai tavaly több mint 4 millió autót gyártottak.

Kiemelt Partnereink