Gyártók Újrahasznosító üzemet építhet Sanghajban a Tesla

Újrahasznosító üzemet építhet Sanghajban a Tesla

autopro.hu/P.B. | 2021.04.29 12:18

Újrahasznosító üzemet építhet Sanghajban a Tesla

Fotó: Tesla

A Tesla egy újrahasznosítással foglalkozó részleg építésével tervezi bővíteni kínai gyárát, a Gigafactory Sanghajt. Ez nemcsak akkumulátorok újrahasznosítását jelentené, hanem más alkatrészekét – például motorokét – is.

Hirdetés

Sajtóértesülések szerint újrahasznosító üzemet építhet Sanghajban a Tesla. A kiszivárgott dokumentumok alapján a Tesla „fontos alkatrészek és akkumulátorcellák” újból felhasználását tervezi az üzemben.

A lehetséges bővítés anyagi vonzatairól és határidejéről egyelőre nem tudni semmit, a Tesla nem erősítette meg az értesüléseket, és azt sem tudni, hogy pontosan milyen alkatrészek újrahasznosításáról lehet szó.

Az értesülések szerint nem új üzem épülne, hanem a Gigafactory Sanghaj területét bővítené az amerikai gyártó, sőt, a gyártási volumenét is növelné Kínában, ám ennek részletei sem ismertek - írja az electrive.com.

Továbbra is sikeres a Tesla

Ahogyan arról az autopro.hu is beszámolt, április 26-án a Tesla közzétette az idei első negyedéves számait. Az elemzői várakozásokat meghaladó bevétellel a Tesla 2021 első három hónapjában egyhuzamban már a hetedik negyedévben termelt nyereséget. A kaliforniai autógyártó eredményét az emissziós kreditek növekvő értékesítése és bitcoin eladások is segítették felhúzni.

A Tesla 10,39 milliárd dollár bevételről számolt be az első negyedévben, ami 73 százalékkal múlja felül az egy évvel korábbi 5,99 milliárdot. Az elemzői várakozások átlaga 10,29 milliárd dollár volt.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink