Gyártók Újra lehet Tesla Roadster-t előrendelni

Újra lehet Tesla Roadster-t előrendelni

autopro.hu/D.Á. | 2022.04.14 17:17

Újra lehet Tesla Roadster-t előrendelni

Tesla Roadster | Fotó: Tesla Gallery

Ismét lefoglalható a Tesla Roadster. Az elektromos sportautót a cég nemrég megnyitott gigagyárában fogják gyártani jövő évtől, de az még kétséges, mennyit kell érte végül fizetni. Borsos árat kér a Tesla már a foglalásért is.

Hirdetés

Az autopro.hu is megírta, hogy a Tesla új gyárat nyitott Austinban, az Egyesült Államokban, Giga Texas néven. Itt fog készülni jövő évtől Elon Musk cégének régóta dédelgetett modellje, a tisztán elektromos Tesla Roadster sportkocsi. A szabad gyártókapacitás hatására újra megnyílt az előfoglalás is: aki már most megrendelné Tesla Roadsterét, annak a foglalás időpontjában 5000, majd tíz napon belül további 45 ezer dollárt kell fizetnie a Teslának az Egyesült Államokban.

Németországban is működik a foglalás, ott 4000 eurót szükséges kártyával azonnal kifizetni, majd további 39 ezret átutalással, szintén tíz napon beül. Az Egyesült Államokban fizetendő 50 ezer dollár 46.200 eurónak felel meg, ezért Németországban olcsóbb lefoglalni a Roadster-t. A kínai ügyfelek járnak a legrosszabbul, ott 48.200 eurónak megfelelő jüant kér a Tesla.

Ez volt az utolsó halasztás?

Azt egyik piacon sem tudni, végül mennyibe kerül majd összesen a Roadster második generációja. Amikor a Tesla 2017-ben bemutatta a modell prototípusát, az első, Founders Edition kiadásért egyben kellett 250 ezer dollárt átutalni előre. Az az esemény eredetileg nem is a Roadsterről szólt, hanem a hamarosan érkező Semi elektromos teherautóról, de a Roadster ellopta a show-t. Ekkor még 2020-ra tette a gyártás kezdetét a Tesla, de azóta többször is elhalasztotta a sportkocsi és a Semi gyártásának beindítását is. Elon Musk 2021 szeptemberében azt mondta, mindkét modell kiszállításait megkezdik 2023-ban, feltéve, hogy 2022-ben nem lesz túl nagy felfordulás a világban.

A Giga Texas gyár a Model Y, 4680 típusú akkumulátorcellák és az azokból készülő akkumulátorcsomagok gyártásával kezdte meg működését áprilisban, Musk szerint 2023-ra pedig felfuttatják a Cybertruck, a Semi és a Roadster modellek gyártását is — olvasható az electrive.com-on.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink