Gyártók Újdonságok sokaságával készül a Polestar

Újdonságok sokaságával készül a Polestar

autopro.hu/V.M. | 2022.06.16 06:22

Újdonságok sokaságával készül a Polestar

Fotó: Polestar Global Media Newsroom

Az elektromos autókat gyártó svéd Polestar több újdonságot is be fog mutatni az angliai Goodwood Festival of Speed motorsportfesztiválon, köztük az elektromos roadsterjének koncepcióját.

Hirdetés

A jelenleg a Polestar 1 kupét és a Polestar 2 szedánt kínáló autógyártó rendszeresen a West Sussex-i eseményt választja újdonságainak bemutatására. Az idén június 23. és 26. között megrendezett fesztiválon három autóval is várni fogja az érdeklődőket.

Az egyik a négyajtós Polestar 5 prototípusa (a kezdőképen), a második a márka elektromos roadsterjének koncepciója, míg a harmadik a Polestar 2 növelt teljesítményű, limitált szériás kiadása, a BST edition 270.

Egy SUV sem maradhat ki a kínálatból

Ahogy arról az autopro.hu is beszámolt, a kínai Geely kezében lévő autógyártó nemrég leplezte le Polestar 3 nevet viselő szabadidő-autóját, ami 2022 októberétől lesz kapható.

A típus az európai WLTP-ciklus szerint mérve 600 kilométer feletti hatótávolsággal fog rendelkezni, ezenkívül a Polestar ígérete szerint később autonóm vezetési funkciók is elérhetőek lesznek hozzá.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink