Gyártók Bemutatkozik az elektromos Polestar 3

Bemutatkozik az elektromos Polestar 3

autopro.hu/D.Á. | 2022.06.08 14:17

Bemutatkozik az elektromos Polestar 3

Fotó: Polestar Press

Két villanymotorral, 600 kilométer feletti hatótávval érkezik a Polestar SUV-ja 2022 októberében. Idővel autonóm vezetési funkciók is elérhetőek lesznek, lidar szenzorok segítségével. A maszkoló festés nélküli első képeket most mutatta be a prémiumgyártó.

Hirdetés

Az összkerékhajtású, két villanymotoros verzió érkezik először a Polestar 3-ból. Sok adatot nem árul el a svéd elektromosautó-gyártó, de azt tudni, hogy a nagy akkumulátornak köszönhetően a WLTP tesztciklus szerint 600 kilométer feletti hatótávra lesz képes, de a töltési teljesítményt nem közölték. A Luminar által szállított lidar szenzorok és az Nvidia számítógépei segítségével idővel autópályás önvezetésre is képes lesz a Polestar 3.

Az első, álca nélküli kép alapján a LED fényszórók keskeny T-formája hasonlít a Precept koncepcióautóéhoz. Az orrész magas és meredek, ami aerodinamikailag nem túl előnyös, de légkilépők is látszanak a géptetőn, így valamennyi levegőáramlásról gondoskodott a gyártó. Azt még nem tudni, lesz-e tárolóhely az autó elejében.

A hátsó övvonal meredeken emelkedik, ezért a D-oszlop rendkívül széles. Hátul egy nagy spoiler is található az autó tetején, amely kettéosztja a hátsó szélvédőt, ezért a jobb légellenállás mellett rosszabbul lehet majd kilátni az autóból. A Polestar 3-ban nem lesz harmadik üléssor, mint a testvérmodelljében, a Volvo XC90-es elektromos utódjában.

Thomas Ingenlath, a márka vezérigazgatója elmondta, egyedi karaktere lesz a Polestar 3-nak, ami a luxus mellett valódi sportosságot is felmutat majd. A gyártás az Egyesült Államokban és Kínában zajlik majd 2023-tól. A Polestar korábban azt tudatta, a Porsche Cayenne ársávjába szánják a 3-at — írta meg az electrive.com

Tetszett ez a cikk? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink