Gyártók Újabb kínai márka terjeszkedik Európában

Újabb kínai márka terjeszkedik Európában

autopro.hu/P.B. | 2023.11.21 12:17

Újabb kínai márka terjeszkedik Európában

Fotó: Zhejiang Geely Holding Group Media Center

Még az idei évben kiszállítják az első holland és svéd vásárlók számára a kínai Zeekr márka első európai autóit. A gyártó a Geely alá tartozik, Európában először a 001-es és az X modelleket kínálja.

Svédországban már novemberben, Hollandiában decemberben kezdi árusítani első autóit a Zeekr. 2024 elején Németország következik a sorban, 2026-ra pedig az összes nyugat-európai országba jelen lesz a kínai gyártó a tervei szerint.

A Geely leányvállalata exkluzív márkaélményt szeretne kínálni a látogatóknak az első európai szalonjában Stockholmban: a szakértők olyan funkciókat mutatnak be, mint a kiterjesztett valósággal operáló head-up kijelzők vagy az MI-alapú hangasszisztens. A dolgozók segítségével az elektromos járművek a helyszínen is konfigurálhatók és megrendelhetők - prémium márkaként a Zeekr elkötelezett az ügyfélközpontú megközelítés mellett.

Az első lépéseket még korábban megtették

A Zeekr 001 Németországban szeptember óta előrendelhető 59.900 eurós kezdőárral (22,8 millió forint), míg a Zeekr X 15 ezer euróval (közel hatmillió forint) alacsonyabb árról indul.

A Zeekr európai piaci bevezetése előtt a Geely már számos együttműködési megállapodást kötött: Európában a BNP Paribason keresztül kínálnak finanszírozási termékeket, a Zeekr pedig a Plugsurfing szolgáltatást használja a töltés során – jegyzi meg az electrive.com.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink