Gyártók Újabb kínai autógyártó jön az EU-ba

Újabb kínai autógyártó jön az EU-ba

autopro.hu/P.B. | 2024.04.10 11:17

Újabb kínai autógyártó jön az EU-ba

Fotó: Chery

Európában építene autógyárat a kínai Chery Auto. A cég első európai üzemét Barcelonában építené fel, és már közel áll a beruházásról szóló megállapodáshoz a spanyol kormánnyal.

A Chery Auto és Spanyolország már tárgyalásokat folytat egy Barcelona környékén felépítendő autógyárról. Az ipari minisztérium a közleménye szerint bízik benne, hogy már a következő napokban hivatalossá válik a megállapodás a termelés megkezdéséről Barcelonában. Egy spanyol delegáció korábban pozitív megbeszéléseket folytatott a Cheryvel Kínában – mondta a barcelonai székhelyű EV Motors szóvivője.

A Chery egyike azon kínai autógyártóknak, amelyek olcsóbb, többnyire elektromos járműveket értékesítenek Európában. A cég év elején lépett be a spanyol piacra.

Chery továbbra is kapcsolatban áll az olasz hatóságokkal egy esetlegesen ott épülő gyár kapcsán, de kevés visszajelzést kapott – mondta egy névtelenséget kérő iparági forrás, aki a Reutersnek megerősítette, hogy a tárgyalások folyamatban vannak Spanyolországgal.

A tervek szerint a Chery azon üzemben kezdené meg a gyártást, amelyet korábban a Nissan zárt be 2021-ben Barcelonában. Ezáltal hozzájárulna az emiatt elvesztett 1600 munkahely egy részének újbóli létrehozásához – írja a Reuters.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink