Gyártók Újabb hidrogénes modellekkel bővítené kínálatát a Hyundai

Újabb hidrogénes modellekkel bővítené kínálatát a Hyundai

autopro.hu/V.M. | 2021.07.27 12:20

Újabb hidrogénes modellekkel bővítené kínálatát a Hyundai

Hyundai Staria | Fotó: Hyundai Newsroom

Koreai sajtóértesülések szerint a Hyundai két év múlva a mostani háromról hatra növeli hidrogén üzemanyagcellás modelljeinek számát. A márka kínálatában jelenleg egy-egy üzemanyagcellás autó, busz és teherautó van.

Hirdetés

A Korea IT News bennfentes információkra hivatkozva nemrég arról számolt be, hogy 2023-ban a Hyundai Universe távolsági autóbusz, a márka Solati furgonja, valamint az idén tavasszal bejelentett Staria egyterű fog hidrogénhajtású változatot kapni.

Az akkumulátoros elektromos technológia mellett – évtizedek óta – a hidrogénesbe is fektető Hyundai jelenlegi üzemanyagcellás kínálatát a Nexo SUV, az Elec City Fuel Cell busz, valamint a Xcient teherautó alkotják.

A futurisztikus külsejű Staria, ami a konfigurációól függően akár 11 személyt is be tud fogadni, valamint a Solati hidrogénes változatainak hajtásáról egyelőre mindössze annyit tudni, hogy elképzelhető, a Nexo 113 kilowattos üzemanyagcellájának egy továbbfejlesztését fogják megkapni. A Universe busz a koreai hírportál szerint nagyrészt osztozni fog az Elec City Fuel Cell hajtásláncán.

A hírportál egyúttal azt is megírta, hogy a WLTP-ciklus szerint 666 kilométer hatótávolságú Nexo következő generációja szintén 2023-tól lesz kapható.

A Korea IT News szerint azért időzítik mind a négy hidrogénes modell piacra vitelét 2023-ra, hogy közben elégséges idő maradjon a szükséges töltőinfrastruktúra kiépítésére – olvasható az elektrive.com oldalán.

Kiemelt Partnereink