Gyártók Újabb autógyár nyílik Mexikóban

Újabb autógyár nyílik Mexikóban

autopro.hu/B.B. | 2016.09.27 10:00

Újabb autógyár nyílik Mexikóban

Az Audi pénteken adja át új gyárát, ezzel pedig igen reális céllá válik, hogy az amerikai ország 2020-ra az ötödik legnagyobb járműgyártó legyen.

Szeptember utolsó napján új autógyárat avat az Audi Mexikóban, írja az Automobilwoche. Az ország sokadik autóipari beruházójaként a négykarikások egy évente 150 ezer kocsit előállítani képes telephelyet nyitnak meg. A tervek szerint az egymilliárd eurós beruházás lezárulta után 4200 fő kezdi majd meg a munkát, az első itt készülő modell a Q5 lesz.

Az összeszerelő csarnokon túl festő- és présüzemet, képzési illetve logisztikai központot is magába foglaló épületegyüttes újabb löketet adhat a mexikói autógyártásnak. A kormány nem kisebb célt tűzött ki, mint hogy 2020-ra az ötödik legtöbb autót előállító országgá emelkedjen Mexikó. Csak 2015-ben 5,4 százalékkal növekedett a helyi autóipar termelése, ám a túlzott járműipari fókusz miatt kialakult a gazdasági egyensúlyok eltolódásának veszélye.

A Mexikóba települő autóipari vállalatok hosszú soráról és az így kialakuló kialakuló nehézségekről korábban itt írtunk.

Kiemelt Partnereink