Gyártók Új partnerséggel zöldíti az akkugyártást a VW

Új partnerséggel zöldíti az akkugyártást a VW

autopro.hu/V.M. | 2022.07.13 14:19

Új partnerséggel zöldíti az akkugyártást a VW

Fotó: Volkswagen Newsroom

A Volkswagen Csoport a Redwood Materials-szal együttműködésben fogja megvalósítani az elektromos autóiból származó akkumulátorok újrahasznosítását az Egyesült Államokban.

Hirdetés

A VW Csoport 2030-ig több mint 25 új akkumulátoros elektromos járművet tervez piacra dobni az Egyesült Államokban, azzal a céllal, hogy ugyanaddigra az amerikai értékesítéseinek 55 százalékát teljesen elektromos autók tegyék ki. A fenntarthatóság garantálása érdekében a vállalatcsoport jelenleg akkumulátor-újrahasznosító kapacitások telepítésén dolgozik. Ezen törekvése eredményeként valósult meg a mostani megállapodás is.

A Tesla egyik korábbi vezetője, JB Straubel által alapított és vezetett Redwood Materials közvetlenül a VW Csoport márkakereskedőitől, illetve létesítményeiből fogja átvenni az újrahasznosításra ítélt akkumulátorokat és akkumulátoranyagokat.

Az újrahasznosítás a Redwoood nevadai üzemében fog történni. Itt évente hat gigawattóra lítiumionakkumulátor-kapacitásnak megfelelő háztartási elektronikából és járműből származó energiatárolót, illetve akkugyártási hulladékot dolgoznak fel. Ez a mennyiség 60 ezer elektromos autóhoz lenne elegendő.

Ahogy arról korábban az autopro.hu is beszámolt, a Toyota nemrég szintén együttműködésre lépett a Redwood Materials-szal, aminek nevadai üzeme az Észak-Amerikában újrahasznosított lítiumion akkumulátorok többségének feldolgozója.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink