Gyártók Akkuk újrahasznosításába fektet a Toyota

Akkuk újrahasznosításába fektet a Toyota

autopro.hu/V.M. | 2022.06.23 08:18

Akkuk újrahasznosításába fektet a Toyota

Fotó: Toyota USA Newsroom

A Toyota a hibrid elektromos autók akkumulátorainak zárt rendszerű, vagyis anyagveszteség nélküli újrahasznosítása érdekében lépett együttműködésre az amerikai Redwood Materials-szal.

Hirdetés

A Tesla egyik korábbi vezetője, JB Straubel által alapított és irányított Redwood Materials és a Toyota Észak Amerika nem csupán az elöregedett energiatárolók begyűjtésében, majd feldolgozásában fog együttműködni, ugyanis az akkumulátorok újrahasználási lehetőségeit is fel kívánják tárni.

A kooperáció kezdeti szakaszában a cél a Toyota hibrid autóiból származó akkumulátorok begyűjtése, tesztelése, majd újrahasznosítása. Később az együttműködés más területekre, így például a telepek állapotának felmérésére és az akkuk újragyártására is ki fog terjedni.

Felpörgetik az újrahasznosítást

A 2017-ben alapított nevadai Redwood Materials évente több mint hat gigawattóra akkumulátort hasznosít újra, értékes anód és katód alapanyagokat forgatva vissza az akkumulátorgyártásba, ezáltal csökkentve annak költségét.

A vállalat célja, hogy 2025-re már évi 100 gigawattóra akkumulátorkapacitás előállításához elég alapanyagot nyerjen ki akkuk feldolgozása során. Ez a mennyiség több mint egymillió elektromos autó gyártását fedezné.

Újrahasznosító kapacitása révén a vállalat segíteni fog a Toyotának, hogy az észak-amerikai akkumulátorgyártását fenntarthatóvá tegye a jövőben. Kapcsolódó hír, hogy a japán OEM nemrég jelentette be, Észak-Karolinában 1,3 milliárd dollárból épít fel egy akkumulátorgyárat, ami évente 1,2 millió elektromos jármű készítését fogja lehetővé tenni.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink