Gyártók Új Moszkvics az oroszok karácsonyi ajándéka

Új Moszkvics az oroszok karácsonyi ajándéka

autopro.hu/P.B. | 2022.12.27 14:17

Új Moszkvics az oroszok karácsonyi ajándéka

Fotó: Wikipedia

Ha Oroszországban is a nyugati kereszténységgel együtt ünnepelnék a karácsonyt, akkor valóságos karácsonyi ajándék lehetne, hogy december 26-án kerültek az autókereskedésekbe az első új Moszkvicsok. Így persze januárra, az ortodox karácsonyra akár tényleg lehet ajándék az újraélesztett gyártó autóiból.

Hirdetés

Az orosz TASZSZ hírügynökség jelentése szerint december 26-án megkezdődött az új Moszkvicsok kiskereskedelmi értékesítése Oroszországban. A belső égésű motorral szerelt crossover, vagyis a Moszkvics 3 névre hallgató modell mintegy kétmillió rubelbe (11 millió forint) kerül, míg a Moszkvics 3e elektromos változatát 3,5 millió rubelért (19 millió forint) kínálják.

A benzines verzió teljesítménye 150 lóerő, és 210 Newtonméter leadására képes. Az autó automata és kézi váltóval is elérhető. Az új Moszkvics öt színben kapható: fekete, fehér, szürke, piros és kék.

Ahogyan arról az autopro.hu beszámolt, a Moszkvics újkori gyártása november 23-án indult meg a Renault által elhagyott üzemben. Mint ismert, a háború miatt a Renault kivonult Oroszországból, korábbi moszkvai gyára pedig fővárosi önkormányzat ellenőrzése alá került. A tervek szerint idén 600 gépkocsit szerelnek össze, közöttük 200 elektromos autót.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink