Gyártók Új modellt dob piacra a Kia

Új modellt dob piacra a Kia

autopro.hu/P.B. | 2023.03.22 06:21

Új modellt dob piacra a Kia

Fotó: Kia

Novemberben érkezik a Kia EV5, amelyet most koncepcióként mutatott be a dél-koreai gyártó. A modellt a kínai piacra szánják, ahol az idei évtől kezdve az EV6-ot is forgalmazni fogják, de azt – ellentétben az EV5-tel – továbbra is Dél-Koreában gyártják majd.

A tervek szerint EV5 szériaváltozata Kínában fog készülni, míg az EV6-ot (és valószínűleg a GT-t is) Dél-Koreából importálják majd. A Kia közleményében utal arra, hogy az EV5-öt a kínai bevezetése után világszerte is kínálni fogják majd. A részleteket azonban egy későbbi időpontban teszik közzé.

A Kia egyébként közleményében sem közöl részleteket az EV5 Concept technológiájáról. Csak egy helyen említi, hogy tisztán elektromos járműről van szó, valamint a nevében szereplő „EV” azt jelzi, hogy az autó valószínűleg a 800 voltos E-GMP platformon fog alapulni. Ezt azonban az autógyártó még nem erősítette meg.

Ehelyett a Kia a dizájnra helyezi a hangsúlyt – bár a külső méreteket nem közölték. Vizuálisan az EV5 Concept a nagyobb EV9 szögletes megjelenésére hasonlít, de valószínűleg jóval az ötméteres SUV alatt maradnak méretei. A modellnévben szereplő 5-ös számot figyelembe véve az EV5 valószínűleg még kisebb lesz, mint a 4,68 méteres EV6. A meredekebb hátsó ablak és a magasabb karosszéria miatt azonban vélhetően valamivel jobb helykihasználással rendelkezik.

A kínai piacra tervezett harmadik elektromos modell 2024-ben jelenik meg, míg a Kia 2025-ben egy teljesen elektromos, belépő szintű SUV-t is piacra dob az országban. 2026-ban pedig egy új platformra épülő prémium szedán, 2027-ben pedig egy közepes méretű elektromos SUV folytatja a sort, de ezekről egyelőre nem tudni részleteket – írja az eelctrive.com.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink