Gyártók Új központot nyitott Sanghajban a Mercedes-Benz

Új központot nyitott Sanghajban a Mercedes-Benz

autopro.hu/P.B. | 2022.03.21 11:23

Új központot nyitott Sanghajban a Mercedes-Benz

Fotó: Daimler Media

Új kutatás-fejlesztési központot nyitott Sanghajban a Mercedes-Benz. Ez a második ilyen létesítménye a vállalatnak Kínában. A mostani beruházás anyagi részleteit nem árulta el a Mercedes.

Hirdetés

A Mercedes tájékoztatása szerint a sanghaji központban a konnektivitás, az autonóm vezetés és a „big data” kutatása lesz az elsődleges feladat. Azt nem árulta el a német vállalat, hogy mekkora összeget fordított erre a beruházásra.

A közleményben azt írják, hogy több száz új szakembert kívánnak alkalmazni a létesítményben. Az új sanghaji technológiai központ létrehozása a német prémium autógyártó tavalyi lépését követi, mikor a kínai fővárosban, Pekingben adott át egy hasonló központot a vállalat.

Az ezer mérnököt foglalkoztató pekingi kutatás-fejlesztési központ az első olyan központja a vállalatnak Németországon kívül, amely műszakilag „egyenrangú” a Mercedes Stuttgart melletti központjával – írja a Reuters.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink