Gyártók Új értékesítési rekorddal büszkélkedhet a Lamborghini

Új értékesítési rekorddal büszkélkedhet a Lamborghini

autopro.hu/V.M. | 2024.01.17 06:21

Új értékesítési rekorddal büszkélkedhet a Lamborghini

Fotó: Lamborghini Media Center

A Lamborghini olasz sportautó-gyártó történelme során először 2023-ban értékesített egy év leforgása alatt több mint 10 ezer gépkocsit – közölte a vállalat vezérigazgatója, aki a jól menő eladások fényében már tavaly kilátásba helyezte, hogy a Lamborghini eléri ezen mérföldkövet.

A Volkswagen konszernhez tartozó Lamborghini az elmúlt években fokozatosan növelni tudta termelését és értékesítését. Ebben a tehetős vásárlók stabil kereslete mellett elvitathatatlan szerepet játszott első SUV modellje, az Urus.

A Stephan Winkelmann vezérigazgató által a közösségi oldalán közzétett számok szerint a sportautó-gyártó tavaly 10.112 darab járművet adott át megrendelőinek. 2022-ben összesen 9200 Lamborghinit adtak el világszerte.

A vállalat értékesítése leginkább Európa, a Közel-Kelet és Afrika régiójában növekedett: itt 14 százalékkal közel 4000 darabra emelkedett az átadott Lamborghinik száma. Az amerikai kontinensen 9 százalékkal 3465-re, míg Ázsia és a Csendes-óceán régiójában 4 százalékkal 2660-ra nőtt az értékesített járművek száma – írta meg a Reuters.

Az idei év is fontosnak ígérkezik

2024-ben a Lamborghini egy másik mérföldkőhöz fog érkezni, ugyanis idén kínálatát teljes mértékben hibridizálják az új Urus, illetve a Huracan utódmodelljének érkezésével.

Ahogy arról az autopro.hu is beszámolt, az utolsó tisztán belső égésű Lamborghinikre még tavaly adták le a megrendeléseket. Azóta nem lehet hagyományos hajtású autót rendelni a gyártótól, mely első tisztán elektromos modelljét az évtized második felében dobja piacra.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink