Gyártók Új elektromos kisautót akarnak az Audi dolgozói

Új elektromos kisautót akarnak az Audi dolgozói

autopro.hu/F.M. | 2022.12.20 09:18

Új elektromos kisautót akarnak az Audi dolgozói

Fotó: Audi Presse

Az Audi Modellprogram keretében hamarosan megkezdődik az A3-as modellek elektrifikálása. Az üzemi tanács ezt kevesli és attól tart, hogy nem lesz eléggé kihasznált a vállalat ingolstadti anyaüzeme.

Hirdetés

Az Audi üzemi tanácsa egy új elektromos kisautó tervezését akarja kiharcolni az elektromos A3-as mellett. „Az Audi nem hanyagolhatja el az elektromos alsó középosztályt, főképp az A1-es és a Q2-es modelleket nem” - mondta az üzemi tanács vezetője, Peter Mosch az Augsburger Allgemeinen folyóiratnak. A vállalat ingolstadti igazgatósága még nem kötelezte el magát az ötlet mellett – viszont „talán jobb esély van ilyesféle kicsi elektromos Audira, mivel ez felrázhatja a VW konszernt” - nyilatkozta Mosch.

Egy kisebb kivitelű elektromos autó az Audi és az anyaüzem kihasználtsága szempontjából fontos lenne. 2023 végén az első Q6 e-tron, majd ahhoz egy évre az A6 e-tron is legurulhat a szalagról az ingolstadti üzemben. „A fő telephely számára ezek fontos és nagy volumenű modellek, amik hozzá járulnak a foglalkoztatottság fenntartásához” - folytatta az üzemi tanács vezetője. Mindezek után Ingolstadtnak szüksége lehet egy újabb modellre.

Hatalmas dicséret Oliver Bluménak

Az új konszernigazgató, Oliver Blume kiérdemelte Mosch dicséretét. Blume stratégiája szerint a járművek értékesítésére akkor kerül sor, ha a szoftver az ígéreteknek megfelelő állapotba kerül. Ez a stratégia jobbnak és logikusabbnak bizonyul Blume elődjééhez, Herbert Diesséhez képest.

„Diess nagyszerű ígéreteket tett… De sajnos csak kevés ígéretét tudta az utcákra juttatni. Jelentős hibákra került sor” – idézi Mosch-t az Automobilwoche.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink