Gyártók Új csúcsmodellt mutatott be a BMW

Új csúcsmodellt mutatott be a BMW

autopro.hu/P.B. | 2023.04.19 13:19

Új csúcsmodellt mutatott be a BMW

Fotó: BMW Press Club

A BMW bemutatta az eddigi legerősebb elektromos autóját, az i7 M70 xDrive névre hallgató modellt. Az autó még az előző zászlóshajón, a 12 hengeres, 610 lóerős M760Li-n is túltesz a teljesítményt illetően.

Hirdetés

Az elektromos BMW i7-es tavaly mutatkozott be, akkor a csúcsszéria csúcsa még csak említés szintjén jelent meg, a fizikai valóban történő megjelenését 2023-ra ígérte a bajor OEM. A pillanat most jött el, az i7-es legerősebb verziója – és ezzel a BMW legnagyobb teljesítménnyel rendelkező elektromos autója – a Sanghaji Autószalonon bemutatkozott.

Az autót két villanymotor hajtja, az első tengelyen egy 258 lóerős-, a hátsón pedig egy 489 lóerős egység található, melyek együttesen 660 lóerős összteljesítményre képesek. Emellé nem kevesebb, mint 1100 newtonméteres csúcsnyomaték társul. Az 5,39 méter hosszú és 2,7 tonnás luxusszedán 3,7 másodperc alatt gyorsul álló helyzetből 100 kilométer/órára, elektronikusan korlátozott végsebessége pedig 250 kilométer/óra.

Fotó: BMW Press Club

A nettó 101,7 kilowattórás kapacitással rendelkező akkumulátor 488-560 kilométeres hatótávot biztosít az autónak, ami a Max Range funkció alkalmazásával további 15-25 százalékkal növelhető. Váltakozó áramú hálózat esetén 22 kilowatt, egyenáramnál pedig 195 kilowatt a maximális töltési kapacitás, ezzel 10 perc alatt akár 170 kilométerre elegendő energiát is képes felvenni az akku.

Kényelem magas szinten

Az új BMW i7 M70 xDrive alapfelszereltségként kínált futómű-technológiájának az első és a hátsó tengelyen is része az automatikus szintszabályozású, légrugós kerékfelfüggesztésekkel dolgozó, M-specifikus adaptív futómű és az elektronikusan vezérelt lengéscsillapítás, amelynek reakcióját M-specifikus hidraulika optimalizálja. A modell alapfelszereltségének az aktív hátsókerék-kormányzás (Integral Active Steering) és az aktív borulásgátló rendszerrel felszerelt, Active Roll Comfort technológiával dolgozó Executive Drive Pro kiegészítő futómű-szabályzás is része. A csomagot BMW M sport fékrendszer és 21 colos könnyűfém keréktárcsák színesítik.

Fotó: BMW Press Club

A kényelmet továbbá olyan innovációk erősítik, mint például a műszerfalon elhelyezett BMW Interaction Bar és a hátsó üléssor továbbfejlesztett, fekvő funkcióval optimalizált Executive Lounge opciója. Az egyedülálló BMW Theatre Screen és a Bowers & Wilkins surround audiorendszer kerekeken guruló privát moziteremmé varázsolja az új BMW 7-es sorozat hátsó üléssorát. Az utazás kimagasló kényelmét és biztonságát eközben a parkolóasszisztens (Parking Assistant) és a Manőver Asszisztens (Manoeuvre Assistant) segíti.

Az opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető automata ajtók a My BMW okosalkalmazáson keresztül és az okostelefonra telepített BMW Digital Key Plus okoskulccsal is nyithatók, illetve zárhatók.

A luxuslimuzin összes többi változatával együtt a jármű a BMW dingolfingi gyárában készül. A BMW i7 M70 xDrive globális piaci bevezetése az idei év második felében kezdődik, a gyártó még nem közölt árakat.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink