Gyártók Megkezdődött a BMW i7 gyártása

Megkezdődött a BMW i7 gyártása

autopro.hu/P.B. | 2022.07.01 17:17

Megkezdődött a BMW i7 gyártása

Fotó: BMW Group

A július beköszöntével a BMW dingolfingi üzemében megkezdődött az i7 és a hetes BMW modellek sorozatgyártása. Az ügyfeleknek azonban őszig kell várniuk új luxusautójukra.

Hirdetés

A BMW július 1-jén megkezdte új csúcsmodelljei sorozatgyártását: az alsó-bajorországi dingolfingi üzem futószalagjáról legördültek az első teljesen elektromos i7-es luxuslimuzinok és az új, belső égésű motoros hetesek. Először ellátják a kereskedőket bemutatóautókkal, ősztől pedig a vásárlők is hozzájuthatnak autóikhoz.

Az autók az ötös és a nyolcas sorozattal, illetve a teljesen elektromos SUV iX-szel vegyesen készülnek. Christoph Schröder üzemvezető szerint ez lehetővé teszi az üzem legjobb és leghatékonyabb kihasználását.

A modell belépőára 107.300 euró a dízeles és 135.900 euró az akkumulátoros elektromos hajtás esetében. Az autó fő piacait Kína, az USA, Németország, Nagy-Britannia és Dél-Korea jelentik – írja az Automobilwoche.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink