Gyártók Új arculattal ünnepel a legendás magyar buszgyártó

Új arculattal ünnepel a legendás magyar buszgyártó

autopro.hu/P.B. | 2023.04.13 09:47

Új arculattal ünnepel a legendás magyar buszgyártó

Fotó: Pörge Béla

Márciusban fontos pert nyert meg a Széles Gábor érdekeltségébe tartozó Ikarus – most már csak ez a járműgyártó használhatja az Ikarus nevet, és már csak a mátyásföldi Ikarus Ipari Parkkal áll vitában a cég a névhasználat okán.

Hirdetés

Az Ikarus a névhasználatért vívott győztes per után jelentkezett az új logóval, nem véletlen tehát az arculatváltás időzítése. Az új embléma megtartja a szárnymotívumot, ezzel is utalva a legendás elődre, és persze a névadó mitológiai alakra.

„Az Ikarus, Magyarország egyik legismertebb márkája, amely immáron 130 éves múltra tekint vissza, most bemutatott új logójával nemcsak a múlt öröksége előtt tiszteleg, de reagál a piaci és a vizuális trendek változásaira is” – írta közleményében a vállalat.

Az új arculat a cég látványtervén.

Az új arculat a cég látványtervén. | Fotó: Ikarus

Nem egyszerű a helyzet

Nincs könnyű helyzetben az Ikarus, és nem véletlenül koncentrál inkább a külföldi piacokra – a korábbi ígéretek ellenére a Zöld Busz Program elakadt, és 2021 óta nem írtak ki tendert elektromos buszra a hazai, állami szolgáltatók. Emiatt idén várhatóan nem tud buszt eladni a cég, igaz, demóbuszai Lengyelországban, Németországban és Romániában is futnak, így az exportra nyílhat lehetőség – foglalta össze Tankó Péter vezérigazgató előadását a Magyarbusz Info.

Magyarországon 2022-ben 17 elektromos Ikarus-t értékesítettek, míg külföldön négy darab Ikarus 120e fut Németországban. A legnagyobb flotta az elektromos Ikarusokból stílszerűen Székesfehérváron fut, a Volánbusz kötelékében, a város helyi közlekedésében.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink