Gyártók Új akkumulátorcsomagot mutatott be a CATL és a Yutong

Új akkumulátorcsomagot mutatott be a CATL és a Yutong

autopro.hu/R.K.E. | 2024.04.08 06:21

Új akkumulátorcsomagot mutatott be a CATL és a Yutong

Fotó: Yutong

A Yutong kínai haszongépjármű-gyártó és akkumulátoros partnere, a CATL egy rendezvényen olyan akkumulátorcsomagot mutatott be, amely akár 15 éves vagy 1,5 millió kilométeres élettartamot kínál. Az akkumulátor állítólag az első 1000 cikluson belül is megőrzi kapacitását.

Az új akkumulátort a Yutong Bus jövőbeli elektromos buszaiban és a Yutong Heavy Industries teherautóiban fogják használni – a Yutong Kína egyik legnagyobb buszgyártója. Járműveit olyan országokba is exportálja, mint Katar, Franciaország és Anglia.

A Yutong a hosszú élettartamú akkumulátor mellett a rendezvényen egy tízéves élettartamú és egymillió kilométert futott elektromos akkumulátort is bemutatott. Az nem derült ki, hogy ennek az energiaakkumulátornak a teljesítménye miben különbözik a hosszú élettartamú akkumulátorétól. Az sem világos, hogy a CATL milyen cellakémiát fog használni a Yutong akkumulátoraiban.

A CATL nem csak a haszongépjármű-ágazatban törekszik a hosszabb akkumulátor-élettartamra. Nemrégiben a Nio-val partnerségre lépett, hogy hosszabb élettartamú akkumulátorokat fejlesszen ki az akkumulátorok cseréjére vonatkozó követelményekhez, hogy azok 15 év után is az eredeti kapacitás 85 százalékát nyújtsák– írja az electrive.com.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink