Gyártók Új akkuipari beszállítója lett a Stellantis-nak

Új akkuipari beszállítója lett a Stellantis-nak

autopro.hu/P.B. | 2023.06.30 15:19

Új akkuipari beszállítója lett a Stellantis-nak

Fotó: Stellantis

A Stellantis átvételi és tőkebefektetési megállapodást írt alá az ausztrál tőzsdén jegyzett Kunikóval. Az ügylet célja, hogy az autógyártó stabil ellátást biztosítson az elektromos járművek akkumulátorainak terén.

Hirdetés

A frissen megkötött megállapodás értelmébe a Stellantis az akkumulátorok gyártásához szükséges minőségű nikkel-szulfát és kobalt-szulfát alapanyagok 35 százalékát a Kuniko norvégiai kutatási projektjeiből szerzi be kilenc éve keresztül. A Stellantis beleegyezett abba, hogy ötmillió euró értékben új részvényeket vásárol a Kunikóban, ezzel 19,99 százalékos részesedést biztosítva a társaságban. Ezzel egy igazgatósági tag kinevezésére is jogosult lesz a konszern.

A Stellantis által biztosított pénzeszközök támogatják a Kuniko barnamezős és zöldmezős akkumulátorfém-kutatási projektjeit Norvégiában. A cég kutatásai magukban foglalják a nikkel, a kobalt és a réz lelőhelyek keresését.

Maxime Picat, a Stellantis beszerzési és ellátási láncért felelős igazgatója elmondta, hogy a cég „agresszív úton” halad a villamosítási céljainak eléréséhez szükséges nyersanyagok beszerzése felé – írja a Reuters.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink