Gyártók Tűzveszély miatt hívja vissza ID.4-eseit a VW

Tűzveszély miatt hívja vissza ID.4-eseit a VW

autopro.hu/V.M. | 2023.01.11 06:23

Tűzveszély miatt hívja vissza ID.4-eseit a VW

Fotó: Volkswagen Newsroom

A Volkswagen visszahívja az ID.4 elektromos SUV-k egy kis részét, hogy kijavítson egy elektromos hibát, ami ugyan nem a hajtáslánchoz kapcsolódik, azonban bizonyos esetekben tűzhöz is vezethet.

Hirdetés

A hátsókerék-hajtású modellekben a 12 voltos akkumulátor töltőkábele érintkezésbe kerülhet a kormányoszloppal, ami idővel kidörzsölheti a kábel szigetelését, és rövidzárlatot okozhat. A probléma megfelelő kezelés nélkül tűzveszélyt jelent – áll a VW közleményében.

A rövidzárlat a tűzön kívül annak veszélyével is jár, hogy a jármű elektromos hajtása leáll menet közben, növelve a baleset kockázatát. A hiba a kormányrendszer sérülését is okozhatja, áramütés veszélyével viszont nem kell számolnia a tulajdonosoknak.

A VW szerint a hiba abból ered, hogy a töltőkábel egyik szekciója nem jó helyen kanyarodik el egy összeszerelés során ejtett hiba miatt, ezért kontaktusba kerülhet a kormányoszloppal.

Nem egy gyakori hibajelenség

Jó hír azonban, hogy csak kevés járművet készítettek ezzel a hibával. A visszahívás az Egyesült Államokban 1042 járművet érint, arról azonban egyelőre nincs információ, hogy más országokban is hasonló akciót indítana a VW.

Az érintett járművek tulajdonosait február végéig fogja értesíteni a VW. Addig is a hátsókerék-hajtású ID.4-esek tulajdonosainak a 12 voltos akkumulátorral kapcsolatos hibajelzések utalhatnak a problémára, pontosabban a rövidzárlat fennállására. Különleges esetekben akár füst és égett szag is észlelhető lehet – írta meg az Autoblog.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink