Gyártók Tűz sújtja a Kia egyik gyárát

Tűz sújtja a Kia egyik gyárát

autopro.hu/P.B. | 2023.08.30 06:18

Tűz sújtja a Kia egyik gyárát

Fotó: Kia

A Kiának termeléskieséssel kell szembenéznie Dél-Koreában, miután tűz ütött ki az egyik üzemében. A lángok a fényezőben csaptak fel, a tüzet hamar megfékezték, de a termelést így is megzavarta az esemény.

Dél-koreai jelentések szerint augusztus 28-án, helyi idő szerint késő este tűz ütött ki a gyártó Hwaseongban található üzemében. A tüzet mintegy negyven perc után megfékezték, személyi sérülés nem történt, ugyanakkor a termelésben kieséssel kell számolnia a vállalatnak.

A Kia megegyezett a szakszervezeteivel, hogy szeptember 6-áig szabadságra küldi egyes dolgozóit, mert jelenleg a normál működési rend nem fenntartható.

A jelentések szerint a tűzben a K5, K8 és az EV6 modellek gyártósora volt érintett, az azonban egyelőre nem ismert, hogy mekkora kieséssel kell számolnia a gyártónak a tűz miatt. A Kia nem volt elérhető azonnali kommentárra az ügyben, de ez nem is csoda, mivel Dél-Koreában már késő este volt, amikor a hír szárnyra kapott – írja a Reuters.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink