Gyártók További költségcsökkentés jön a Jaguar Land Rovernél

További költségcsökkentés jön a Jaguar Land Rovernél

autopro.hu/V.M. | 2020.06.16 10:18

További költségcsökkentés jön a Jaguar Land Rovernél

Fotó: JLR News

Az indiai Tata Motors a korábban tervezettnél egymilliárd fonttal nagyobb költségmegtakarítást kíván elérni a Jaguar Land Rovernél, hogy ellensúlyozza a koronavírus-járvány hatásait. A költségcsökkentés részeként ezernél is több kölcsönzött dolgozót fognak bocsátani.

Hirdetés

A Tata pénzügyi vezetője, PB Balaji kifejtette, hogy a JLR költségeit 2021 márciusáig 5 milliárd fonttal szeretnék lejjebb szorítani, amiből 3,5 milliárdot már sikerült is elérni. A költségeken kívül a tőkeberuházás nagysága is csökkenni fog az idei üzleti évben, a korábbi évekre jellemző több mint 3 milliárd fontról 2,5 milliárd fontra.

A JLR egyik szóvivője egy külön közleményben elmondta, hogy becslésük szerint mintegy 1100 kölcsönzött dolgozójuktól kell majd megválniuk.

Megszenvedi a koronavírust a Tata

A Tata nemrég bejelentette, hogy mintegy egymilliárd fontnyi konszolidált nettó veszteséggel zárta az előző, március 31-én zárult üzleti évét, mivel a járványhelyzet visszavetette az autóértékesítést. Az autógyártónál most azt vizsgálják, hogy mely üzletágak azok, melyek nem stratégiai fontosságúak, és melyektől lenne érdemes megválni. A Reuters cikkéből kiderül, hogy mindez azt szolgálja, hogy a jelen üzleti évben az indiai üzletágak esetében összesen 624,7 fonttal csökkenjenek a költségek.

Balaji elárulta, hogy a JLR, mely jelentős mértékben járul hozzá a Tata árbevételeihez, 2020 első negyedévében 501 millió font adózás előtti veszteséget könyvelt el, miután a bevételei 800 millió fonttal estek vissza a járvány miatt.

Balaji arról is beszélt, hogy mostanra a brit luxusautó-gyártó eladásai javulásnak indultak Kínában, Európában és az USA-ban is, továbbá különösen nagy kereslet mutatkozik a Land Rover Defender és a Range Rover Evoque SUV iránt.

Kiemelt Partnereink