Gyártók Történetében először háromhengeres motort mutatott a Volvo

Történetében először háromhengeres motort mutatott a Volvo

autopro.hu/K.Á. | 2018.03.05 15:35

Történetében először háromhengeres motort mutatott a Volvo

Az utóbbi időkben a belsőégésű motorok mérete csökken, a nagy V8, V10 és V12-es motorok eltűnőben vannak, helyettük főleg turbófeltöltéses, négyhengeres motorok jelennek meg. A Volvo ennél is tovább ment és bemutatta vállalat 91 éves történelmének első háromhengeres motorját.

Hirdetés

A háromhengeres motorok egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a környezeti és fenntartási előnyeik miatt. Megszimatolták ezt a Volvonál is, hiszen egy ilyen erőforrást építettek a négyhengeres Drive E motor alapjaira. Az újítás eleinte manuális sebességváltóval lesz párosítva, a következő évtől már automata váltóval is választható lesz.

A motor egy izgalmas fejlesztés volt az egész Volvo Cars számára. Ez a kompakt kialakítás biztosítja azt a rugalmasságot, amire szükség van ahhoz, hogy több hajtásláncot tudjunk biztosítani a vásárlóknak, közölte a gyártó szóvivője. A Volvo az új XC40-est választotta az új motor debütálásához. Ez a kompakt SUV nem annyira nagy autó, hogy a háromhengeres motort megviselje, ráadásul az erőforrást a Twin engine plug-in hibrid autókhoz tervezték. A párosításra nem is kell sokat várni, a hibrid és teljesen elektromos XC40 variáns bemutatása is a közeljövőben esedékes.

A kis SUV járművek nagyon népszerűek napjainkban, ám senkit nem érdekel a terepjáró képességük, magyarul egyszerű városi autók magasabb felépítéssel – ezen gondolkodásmód jegyében pedig a háromhengeres motor tökéletesen illik az autóhoz.

További motorvariánsokat is bemutattak az XC40-hez, köztük a 150 lóerős D3 jelzésű dízel-, illetve a 190 lóerős T4 jelzésű benzinüzemű egységeket. Az új modell három felszereltségi szinttel, Momentum, R-Design és Insciption érhető el. A vásárlók személyre szabhatják az autóikat 18, 19, 20 vagy akár 21 colos felnikkel, egyedi védőlemezekkel, integrált dupla kipufogócsővel és más egyéb opciókkal. Mindent egybevetve az XC40-et a svédek egy fiatalos autónak szánják, amelyet soha nem lehet unalmasnak nevezni.

Kiemelt Partnereink