Gyártók Több tízezer autót hív vissza a Mercedes tűzveszély miatt

Több tízezer autót hív vissza a Mercedes tűzveszély miatt

autopro.hu/P.B. | 2024.02.15 15:22

Több tízezer autót hív vissza a Mercedes tűzveszély miatt

Fotó: Mercedes-Benz Media

Világszerte mintegy hetvenötezer autót kell visszahívnia a Mercedes-Benznek tűzveszély miatt. A visszahívási akció az E-osztályt, az AMG GT és CLS modelleket érinti. A probléma a motortérben jelentkezhet.

Tűzveszély miatt a Mercedes-Benz világszerte 75.159 autót kénytelen visszahívni, amik közül 14.080 Németországban van bejegyezve. A visszahívásban az AMG GT, a CLS és az E-osztály 2021-től 2023-ig gyártott egyes példányai érintettek.

A probléma oka, hogy a motortérben lévő 48 voltos akkumulátor földelési pontja nincs megfelelően rögzítve, ezért kilazulhat. Ebben az esetben elképzelhető, hogy az elektromos érintkezési ellenállás ezen a csatlakozási ponton megnő, és tüzet okoz. Eddig azonban nem érkezett hír balesetről.

A visszahívás részeként a földelési pont csavaros csatlakozását ellenőrzik, és ha szükséges, akkor orvosolják a problémát. A műhelyben való tartózkodás aligha tarthat tovább egy óránál – derül ki a Mercedes közleményéből.

Két évvel ezelőtt a Mercedes már szembesült hasonló problémával, de akkor csak körülbelül 500 járművet kellett behívnia ellenőrzésre – írja az Automobilwoche.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink