Gyártók Több százezer Volkswagent kell visszahívni

Több százezer Volkswagent kell visszahívni

autopro.hu/P.B. | 2023.03.08 08:23

Több százezer Volkswagent kell visszahívni

Fotó: Volkswagen Newsroom

Biztonsági aggályok miatt a Volkswagen világszerte több mint 270 ezer autót kénytelen visszahívni. Az ok egy jól ismert légzsákgyártó termékében előforduló hiba. Néhány évvel ezelőtt hasonló hiba miatt milliós nagyságrendben kellett visszahívni Volkswageneket.

Hirdetés

Több mint 270 ezer autót kell visszahívnia a légzsákok biztonsági kockázatai miatt a Volkswagennek. Amint azt a Csoport megerősítette, egy új modellsorozatról van szó, amelybe a japán Takata gyártó technológiáját telepítették. A KBA adatai szerint Németországban jelenleg egyetlen jármű sem érintett.

A hatóság az első légzsákok gázgenerátorának hibáját nevezte meg okként. Ez a légzsák kontrollálhatatlan, túlzott erejű felfúvódását és olyan fémrepeszek kiszabadulását eredményezheti, amelyek megsérthetik az autó utasait. A múltban már számos – néhány súlyos és halálos kimenetelű – baleset történt különböző országokban emiatt.

Több modell érintett

A korábbi visszahívások lényegesen nagyobbak voltak. Kínában például a Volkswagennek csaknem 4,9 millió autót kellett a műhelyekbe rendelnie 2017-ben esetleges légzsákhibák miatt.

A jelenlegi visszahívások olyan autókat érintenek, amelyeket Dél-Amerika országaiba szállítottak - mondta egy szóvivő hozzátéve, hogy nem zárható ki, hogy egyes járművek eljutottak Európába, akár Németországba is. A KBA szerint a VW Golf és a Passat egyes változatairól, a Foxról, a Saveiro pick-upról és a brazil Voyage szedánról van szó, mindegyik modell esetében 2013-tól 2017-ig gyártott autókat érint az ügy – írja az Automobilwoche.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink