Gyártók Több százezer Mercedes-Benz modellt hívnak vissza

Több százezer Mercedes-Benz modellt hívnak vissza

autopro.hu/H.J. | 2019.10.14 15:00

Több százezer Mercedes-Benz modellt hívnak vissza

Több százezer Mercedes-Benz modellt hív vissza a Daimler német autógyártó kibocsátási problémákra hivatkozva. Az érintett járművek között a népszerű Sprinter furgon is szerepel.

A német közúti közlekedési hatóság múlt héten arra kötelezte a Daimlert, hogy hívja vissza több százezer OM651 dízelmotorral felszerelt járművét, hogy ellenőrizhessék, megfelel-e az EU-s szabványnak.

A visszahívás érinti a Sprinter transzportert is, melyet érvénytelen motorvezérlő szoftverrel szerelhettek fel – ez közel 260 ezer előző generációs furgont jelent, melyet 2016-ban dobtak piacra.

További intézkedések is várhatók

A cég közleménye szerint az érintett ügyfeleket írásban értesítik a további intézkedésekről, többek közt a szoftverfrissítés telepítéséről.

A német közúti közlekedési hatóság nem zárta ki a további visszarendelések lehetőségét. Az eljárás azonban nem befolyásolja a gyártó jövedelmeit.

Nyár elején a Daimler bejelentette, hogy megnöveli a jogi rendelkezésekre szánt összegeket, hogy fedezze a különféle folyamatban lévő kormányzati eljárásokat és a dízelüzemű járművekkel kapcsolatos intézkedéseket – írja a Reuters.

Nyitókép: twitter.com

Kiemelt Partnereink