Gyártók Több száz szakembert toboroz a JLR

Több száz szakembert toboroz a JLR

autopro.hu/S.A. | 2023.08.21 04:20

Több száz szakembert toboroz a JLR

Fotó: Jaguar Land Rover

A Jaguar Land Rover nemrég bejelentette, hogy 300 új technikust és tesztmérnököt vesz fel az angliai West Midlands régióban működő létesítményeibe. Ezek a szerepkörök támogatni fogják a Range Rover gyártásának folyamatos növekedését és a következő generációs elektromos modellek fejlesztését.

Az angliai székhelyű luxusautó-gyártó körülbelül 100 karbantartó technikust a solihulli üzemébe készül felvenni, hogy nagymértékben automatizált, precíziós gyártási berendezéseket működtessenek és tartsanak fenn egy új karosszériaműhelyben. Az új karosszériaműhely támogatni fogja a Range Rover és a Range Rover Sport gyártásának tervezett 30 százalékos növelését a következő negyedévekben.

Tehetségeket keresnek

Ezzel párhuzamosan a technikusokat egy további, körülbelül 70 millió font (82 millió euró) értékű karosszériagyártási rendszer használatára is kiképezik, amely támogatni fogja az új elektromos Range Rover Solihullban történő gyártását.

Mindezek mellett a JLR mintegy 200 technikust és tesztelő mérnököt toboroz a Gaydoni Fejlesztőközpontba és a Whitley-i Hajtásrendszer létesítménybe, ahol a JLR több mint 38 ezer fős csapatának részeként a cég következő generációs elektromos járműveit tesztelik és fejlesztik majd.

A JLR Future Skills Programjának keretében minden technikus és tesztmérnök elektromobilitási képzésben részesül, hogy biztosítsák számukra az elektromos járművek gyártásához és karbantartásához szükséges létfontosságú készségeket.

„Solihull és Gaydon globális tevékenységünk középpontjában állnak, és ezek az állások lehetőséget adnak tehetséges egyének számára, hogy részesei legyenek a villamosításra való átállásunknak” – mondta el Barbara Bergmeier, az ipari műveletek ügyvezető igazgatója.

„Nagyszerű hír, hogy a JLR megerősíti régiónk iránti elkötelezettségét ezzel az új bejelentéssel, amely támogatja a Range Rovert és az elektromos járművek jövőjét. (…) A JLR beruházása még több család készségeit, jólétét és lehetőségeit fogja fejleszteni az elkövetkező hónapokban és években” – nyilatkozta Andy Street, a West Midlands terület polgármestere.

Beruházások a villamosítás érdekében

A JLR öt év alatt 15 milliárd fontot (17,5 milliárd eurót) fektet be termelőhálózatába, járműprogramjaiba, autonóm, AI-alapú és digitális technológiákba, valamint a munkatársai képzésébe. Ez magába foglalja a solihulli, a wolverhamptoni és a halewoodi gyártóüzemek átalakítását elektromos járművek gyártására.

A konszern következő elektromos járműve az új akkumulátoros elektromos Range Rover lesz, amelyre az előrendelések még ebben az évben megnyílnak. Ezt követi a tervezett három elektromos Jaguar közül az első, amely egy 4 ajtós GT lesz, amit az Egyesült Királyságban, Solihullban gyártanak majd.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink