Gyártók Több modell is épülhet az új Fiat 500 platformján

Több modell is épülhet az új Fiat 500 platformján

autopro.hu/V.M. | 2020.03.06 08:20

Több modell is épülhet az új Fiat 500 platformján

Fotó: FCA Pressroom

Leleplezte a megújult Fiat 500-at a Fiat Chrysler. A milánói eseményen a pályafutását teljesen elektromosként folytató modellről az is kiderült, hogy műszaki alapjait később más autók tervezésénél is felhasználhatják.

Hirdetés

A Fiat márkavezetőjének és a Fiat Chrysler Automobiles (FCA) marketingvezetőjének pozícióját betöltő Olivier Francois úgy fogalmazott, hogy a konszern eddig nem készített „árva” platformokat, és a terv az, hogy az új Fiat 500e platformja később más típusok alapjául is fog szolgálni.

Mint már ismert, az olasz-amerikai vállalatcsoport egyesülési tárgyalásokat folytat a PSA Csoporttal. Ha minden az elképzeléseknek megfelelően halad, akkor 2021 elején a világ negyedik legnagyobb autógyártója jöhet létre.

Platformcserék várhatóak

Az egybeolvadást követően azonban a kettő autógyártó összesen több mint 5 millió járműnyi kihasználatlan gyártókapacitásával is kezdeni kell majd valamit. Egyes elemzői vélemények szerint az FCA néhány, valószínűleg közepes vagy kisebb méretkategóriájú modelljét, PSA platformra költöztethetik át – olvasható a Reuters oldalán. Mindazonáltal egyelőre nem ismert, hogy a kettő vállalatcsoport hogyan kívánja kezelni a kihasználatlan kapacitások jelentette problémát, ahogy az se, hogy mely platformjaiknak szánnak nagyobb szerepet, annak érdekében, hogy gyárbezárás nélkül éves szinten 3,7 milliárd euróval sikerüljön csökkenteni költségeiket.

Kiemelt Partnereink