Gyártók Több gyártó is koronavírus-fertőzésről jelentett Európában

Több gyártó is koronavírus-fertőzésről jelentett Európában

autopro.hu/V.M. | 2020.03.12 16:16

Több gyártó is koronavírus-fertőzésről jelentett Európában

Fotó: Media Groupe PSA

Továbbgyűrűzik a koronavírus jelentette probléma. A tüdőgyulladást okozó vírust, mely egyre nagyobb fennakadásokat okoz a termelésben, több autóipari vállalat európai munkatársában is kimutatták.

Hirdetés

Szerencsére kevés a fertőzött

A PSA Csoport a Mulhouse városában található, ötezer embernek munkát adó üzemében biztonsági intézkedéseket vezet be, miután a gyáregység egyik dolgozójának koronavírus-tesztje pozitív lett. A vállalat közlése szerint a szóban forgó alkalmazott február 29. óta betegszabadságon van.

A Jaguar Land Rover ugyancsak bejelentette egyik európai munkavállalójának megbetegedését. Az érintett nagy-britanniai létesítmény nem tartozik a vállalat gyártóüzemei közé. A fertőzöttel közeli kapcsolatba került dolgozókat arra kérték, hogy tizennégy napra maradjanak otthon, vonuljanak karanténba.

A Reuters cikkéből kiderül, hogy az abroncsgyártó Pirellit sem kerülte el a járvány. Az olasz autóipari beszállító arra kényszerült, hogy visszafogja a termelést az Settimo Torinese-ben található üzemében, azt követően, hogy az egyik dolgozó megfertőződött a COVID-19 vírusával.

Bár újabb megbetegedésekről nem számolt be, nemrég a Fiat Chrysler úgy döntött, hogy amennyiben szükségessé válik, átmenetileg szüneteltetni fogja a termelést olaszországi gyáregységeiben, hogy elejét vegye a vírus további terjedésének. Emellett különböző intézkedéseket vezetett be telephelyein, amik részeként például alapos fertőtlenítést végeznek.

Romló előrejelzések

Az új fejlemények rosszul jönnek az amúgy is gyengélkedő olasz autópiacnak. Ahogy azt az autopro.hu is megírta, a járványhelyzet romlásával pedig több elemzőcég is lefele módosította az autóértékesítésekre vonatkozó előrejelzését. Az LMC Automotive becslése szerint 2013 óta az idei év lesz a leggyengébb. Amennyiben pedig nem sikerül gátat vetni a vírus terjedésének, akkor a legutóbb jósolt 86,4 milliónál még kettő-három millióval is kevesebb autó kelhet el 2020-ban.

Kiemelt Partnereink