Gyártók Tizenkétezer autót hív vissza a BMW Ausztráliában

Tizenkétezer autót hív vissza a BMW Ausztráliában

autopro.hu/Sz.K. | 2019.11.08 06:37

Tizenkétezer autót hív vissza a BMW Ausztráliában

Mintegy 12 ezer BMW járművet hívtak vissza sürgős hatállyal, miután az ausztrál közlekedésbiztonsági hatóságok ismételten egy olyan Takata légzsákra bukkantak, amely megnöveli a halál, vagy a súlyos sérülés lehetőségét.

A BMW megkezdte E46 3 sorozatú autóinak önkéntes visszahívását. A sorozatba tartozó autókat 1997 novembere és 2000 júniusa között gyártották.

Az ausztrál Verseny- és Fogyasztóvédelmi Hivatal közlése szerint a gyártó azután szánta rá magát a lépésre, hogy a hatóságok megállapították, nem megfelelően nyílik a BMW autók légzsákja ausztrál, japán és amerikai autókban.

Ha egy ilyen légzsákkal rendelkező autó ütközik, a légzsák pumpája eltörik és éles fém alkatrészek, nagy sebességgel lőhetnek ki a jármű utasterébe.

Nem maradnak segítség nélkül a tulajdonosok

A járművek tulajdonosainak azt javasolják, azonnal fejezzék be az autójukkal való közlekedést, és vegyék fel a kapcsolatot a helyi BMW kereskedéssel, vagy a BMW Ausztrália Takata-forródrótjával.

– A BMW elintézi az érintett járművek szerelőműhelybe vontatását, vagy pedig házhoz küldi szerelőit, hogy megvizsgálja a járművet – mondta el a Hivatal elnökhelyettese, Delia Rickard. – Ha az autóban ilyen veszélyes légzsák van, a BMW autót bérel a tulajdonosoknak, vagy visszatérítést nyújt a felmerülő tömegközlekedési költségekre, melyek addig keletkeznek, míg a pótalkatrészek beépítése megtörténik. A vállalat arra is kész, hogy egyes esetekben visszavásárolja az érintett modelleket.

A Takata NADI-type 5AT légzsákok nem részei a jelenlegi kötelező érvényű visszahívásoknak.

Kiemelt Partnereink