Gyártók Tisztán elektromos márka lesz a Maserati

Tisztán elektromos márka lesz a Maserati

autopro.hu/P.B. | 2022.03.20 16:20

Tisztán elektromos márka lesz a Maserati

Fotó: Maserati

A Stellantis égisze alá tartozó olasz sportautó-gyártó, a Maserati 2030-tól kezdve csak tisztán elektromos autókat fog gyártani. Ezzel bejelentéssel a Maserati lett az első olyan olasz luxusautó-gyártó, aki meghozta ezt a lépést.

Hirdetés

Az olasz Maserati a legújabb gyártó a Stellantis márkái közül, amelyik bejelentette, hogy teljesen elektromos autógyártóvá alakul át. A luxusautókat gyártó vállalat esetében ez 2030-ra következik be, de már 2025-től kínál minden modelljéhez teljesen elektromos változatot a vállalat, végül 2030-tól már csak elektromos autókat fog forgalmazni

A Maserati lehet az első olasz luxusautó-márka, amely ezt az átállást végrehajtja. Az elektromos offenzíva fedőneve Maserati Folgore lesz – a folgore kifejezés olaszul annyit tesz: villám. Korábban egyébként napvilágot láttak olyan találgatások, hogy egy új, elektromos modell kapja majd a Folgore nevet, de ezt a kérdést a bejelentéssel tisztázta a vállalat.

Jövőre jönnek az első fecskék

Az említett elektromos átállás 2023-ban kezdődik a GranTurismo elektromos változatával, amely továbbra is magán viseli a márkára jellemző légbeömlőt és a belső égésű modellek háromágú logóját elöl, de hátul már eltűnik a jól megszokott kipufogó.

Ugyanebben az évben mutatkozik be a Grecale SUV Folgore – azaz elektromos - változata is, nem sokkal azután, hogy a modell belső égésű motorral szerelt kivitele az idei évben piacra kerül.

Minden marad Olaszországban

Az MC20 szupersportkocsi elektromos változatai, a Quattroporte sportlimuzin és a Levante SUV modell 2025-ig kerülnek piacra, de ezek közben párhuzamosan kaphatóak lesznek belső égésű erőforrással is – írja az electrive.com.

A gyártó egyelőre nem árulta le, hogy milyen lesz a tisztán elektromos portfóliója 2030-tól. „A márka összes új modelljét 100 százalékban Olaszországban fejlesztik, tervezik és gyártják. Az elektromos hajtásláncok nagyszerű innovációt és nagy teljesítményt hoznak, mindkettő a Maserati DNS-ére jellemző tulajdonság” – áll a gyártó közleményében.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink