Gyártók Tarolt az Audi egy német szavazáson

Tarolt az Audi egy német szavazáson

autopro.hu/Sz.S. | 2019.04.30 16:12

Tarolt az Audi egy német szavazáson

A 2019-es Év Összkerékhajtású Autója szavazás tíz kategóriájából négyben végzett Audi modell az élen az olvasók választása alapján.

Hirdetés

A 2019-es Év Összkerékhajtású Autója olvasói szavazásra az Auto Bild Allrad magazin szerkesztői állították össze a modellek listáját, amely tíz kategóriában 43 márka 211 modelljét tartalmazta. Az olvasók járműkategóriák szerint 1-1 szavazattal támogathatták kedvencüket.

A Q2, a Q5, az A6 allroad quattro és a tisztán elektromos hajtású Audi e-tron modellek mind kategóriájuk élén végeztek, az Audi pedig a választás legsikeresebb márkájaként zárta a voksolást.

A Terepjáró és SUV modell 35 000 euró alatt kategóriában 34 versenytárs előtt szerezte meg az Audi Q2 a szavazatok 8,5 százalékát, amellyel az élen végzett. Ezzel sikerült a legszorosabb küzdelmet hozó kategóriában győzedelmeskednie. A második legnagyobb mezőnyt felvonultató kategória 29 indulóval a 35 000 és 50 000 euró közötti modellek alakulata volt. Itt az Audi Q5 a szavazatok 6,7 százalékának megszerzésével végzett az élen.

Allroad quattro és e-tron

Az Audi A6 allroad quattro majdnem két százalékkal végzett a második helyezett modell előtt az Összekerékhajtású crossover modellek kategóriában. A leadott szavazatok 13,99 százaléka a márka népszerű allroad modelljét támogatta.

Az Audi e-tron hasonlóan meggyőző eredménnyel aratott győzelmet az Összkerékhajtású hibrid és elektromos modellek között, ahogy 24 versenytársat megelőzve, a szavazatok 8,65 százalékát megszerezve végzett az élen.

Az Auto Bild Allrad Európa legkeresettebb összkerékhajtású járművekkel foglalkozó magazinja, amely 2002 óta szervezi meg közönségszavazását. Az elmúlt tíz évben a márka modelljei 17 alkalommal végeztek a dobogó legfelső fokán, amelyből az A6 allroad quattro modell három első helyezést tudhat magáénak. A Q5 2017-ben szintén nyert már egy díjat.

Kiemelt Partnereink