Gyártók Szuzuki Oszamu: globális bázissá fejlesztjük az esztergomi gyárat

Szuzuki Oszamu: globális bázissá fejlesztjük az esztergomi gyárat

autopro.hu | 2013.09.10 09:29

Szuzuki Oszamu: globális bázissá fejlesztjük az esztergomi gyárat

83 évesen is aktívan dolgozik a Suzuki Motor elnök-vezérigazgatója, aki az új SX4 S-Cross bemutatója kapcsán látogatott ismét Magyarországra.

Hirdetés

A japán autóipar ikonikus alakja az Origo portálnak adott interjúban kifejti: „a Magyar Suzuki szempontjából létfontosságú az európai piac, hiszen ezen a kontinensen az esztergomi az egyetlen gyárunk. Amíg pedig Európa nem lábal ki, addig globális bázissá fejlesztjük az itteni céget, ahonnan Afrikába és a Közel-Keletre szállíthatunk.”

Oszamu Szuzuki és Orbán Viktor miniszterelnök szeptember 6-án az esztergomi gyárban, az új SX4 S-Cross modell bemutatóján

Arra a kérdésre, hogy Amerikából való kivonulásukat követően nem félő-e, hogy fel fogják adni az európai piacokat is, a fiatalos lendületű Oszamu Szuzuki így válaszolt: „A Suzuki specialitása, hogy kisméretű autókat gyárt. Amerikában még mindig nagy karosszériákban gondolkoznak, Ázsiában, Japánban és Európában viszont nem erre van igény. Itt kellenek a Suzuki kis autói, kisebbek a távolságok, szűkebbek az utak, nincs annyi hely, Ázsia és Európa ebből a szempontból nagyon hasonló, ismerjük az európaiak igényeit.”

A teljes interjú az Origo honlapján olvasható.

Kiemelt Partnereink