Gyártók Szoftverfrissítéssel nőtt az Audik hatótávolsága

Szoftverfrissítéssel nőtt az Audik hatótávolsága

autopro.hu/P.B. | 2021.11.02 09:17

Szoftverfrissítéssel nőtt az Audik hatótávolsága

Fotó: Audi MediaCenter

Egy szoftverfrissítésnek köszönhetően húsz kilométerrel megnőtt a 2019-es és 2020-as Audi e-tron modellek hatótávolsága. A frissítés már elérhető, és az Audi dedikált szervizeiben telepíthető.

Hirdetés

Az Audi idén frissítette az e-tron modelljét, aminek köszönhetően nőtt azok hatótávolsága. A módosítások jelentős részét a szoftver hatékonyságának növelésére fordították, így nemcsak a legújabb autók, hanem a 2019-es és a 2020-as e-tronok hatótávolsága is nőtt.

A frissítés többek között a nagyfeszültségű akkumulátor hasznosítható kapacitását is bővíti. Ennek eredményeként az Audi e-tron 55 quattro 95 kilowattos akkumulátora nagyobb nettó hasznosítható teljesítményt biztosít. A 2018 szeptember közepe (2019-es modellév) és 2019 november vége (2020-as modellév) között gyártott összes Audi e-tron 55 quattro sorozatú jármű szoftverfrissítése mostantól ingyenesen telepíthető az Audi szervizpartnereinél.

Emellett a szoftver az első villanymotor működését is optimalizálja: normál üzemmódban teljesen kikapcsolják ezt a motort, és csak akkor lép működésbe, ha nagy teljesítményre van szükség. Így még jobban kihasználja az autó aszinkronos motor működési elvét.

Sikeres modell

Az Audi e-tron volt a legelső tisztán elektromos modellje az Audinak. A 2018 végén megjelent autóból már 100 ezernél is több fogyott a világban – ráadásul Norvégiában ez volt 2020-ban a legnépszerűbb modell.

Az Audi szerint az e-tron sikeressége a széleskörű felhasználási lehetőségekben rejlik: a városi, mindennapi használat mellett a 450 kilométer körüli hatótávolságnak és a tágas beltérnek köszönhetően hosszabb utazásokra is alkalmas.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink