Gyártók Szinte törhetetlen az Audi zászlóshajója

Szinte törhetetlen az Audi zászlóshajója

autopro.hu | 2015.09.08 10:03

Szinte törhetetlen az Audi zászlóshajója

A legmagasabb biztonsági besorolást kapta az új Q7 az EuroNCAP tesztjén - a szervezet idén már szigorúbb pontozás mentén értékeli a modelleket.

Hirdetés

Az Euro NCAP a maximális öt csillaggal díjazta az Audi Q7 nyújtotta biztonságot. A felnőtt utasok védelme frontális és oldalütközés során, a gyalogosvédelem, valamint a gyermekek számára nyújtott biztonság terén elvégzett értékelés szerint az aktuális Audi Q7 az egyik legbiztonságosabb jármű a kategóriájában.

A hátsó üléssorok utasainak biztonságát frontális ütközés során vizsgáló teszt eredményei alapján minden utas nagy biztonságban van ebben az autóban. Sok helyet és kiemelkedő biztonságot nyújt a jármű a gyermekek számára is - egyidejűleg akár hat gyerekülés is biztonságosan rögzíthető. A választható harmadik üléssor önálló ülései korlátozások nélkül használhatók.

A modell elnyerte az „Euro NCAP advanced“ elismerést is, melyet a másodlagos ütközésvédelemnek és az „Audi pre sence basic” rendszernek köszönhet, amely a balesetveszélyes helyzetekben automatikusan megfeszíti a biztonsági öveket, felhúzza az oldalablakokat és becsukja a tolótetőt. A másodlagos ütközésvédelem automatikus fékezéssel csökkenti a megcsúszás és az újabb ütközés veszélyét a balesetet követően. Mindkét rendszer alapfelszereltség a Q7-ben.

Biztonságot sugalló értékek

Az Audi nagy hangsúlyt fektet az „integrált biztonságra”, még az intézet által értékelt szempontokon felül is. Az Audi Q7 egyik fontos építőeleme a baleset-megelőzés és a gyalogosvédelem szolgálatában az „Audi pre sence city“ preventív utasvédelmi rendszer. A rendszer 85 kilométer/óra sebességig figyeli az utat, különösen a közlekedés többi résztvevőjét. Szükség esetén a rendszer teljes erejű vészfékezést is végez. 40 kilométer/óra sebességig elkerülhető minden ütközés a rendszer határain belül.

Az Audi Q7-ben olyan új vezetői segédrendszerek jelentek meg, mint a kiszállás-figyelmeztető rendszer (Exit Warning), balra kanyarodásban segítő rendszer (Turn Assist) és a vészhelyzetben kitérő manővert támogató rendszer (Collision Avoidance Assist). Ez utóbbi segíti a vezetőt a forgalmi akadályok kikerülésében, hogy elkerülhetők legyenek a balesetek. A Turn Assist rendszer figyeli a szembejövő forgalmat kis sebességű balra kanyarodás során - amikor szemből közeledő autót érzékel a rendszer, még a kanyarodás előtt automatikusan fékez és megáll. Amikor hátulról közeledő kerékpárost vagy autót érzékel a kiszállás-figyelmeztető rendszer, egy felvillanó LED segítségével jelez az utasoknak az ajtó kinyitása előtt.

Kiemelt Partnereink