Gyártók Szinte mindenkit lenyom az Apple autója

Szinte mindenkit lenyom az Apple autója

autopro.hu/E.M. | 2022.09.07 09:23

Szinte mindenkit lenyom az Apple autója

Fotó: Pexels

A Strategic Vision tanulmánya szerint a megkérdezettek 26 százaléka „mindenképpen fontolóra venné” egy Apple autó megvásárlását. Ezzel az Apple még nem is létező autója a Toyota és a Honda mögött harmadik helyen végzet.

A Strategic Vision most tette közzé egy éves tanulmányának eredményeit, amelyben 200 ezer amerikai újjármű-tulajdonost kérdeztek meg több mint 45 márkáról. A listában idén először szerepelt az Apple is, amely meglepően jó megítélésnek örvend.

A még nem létező autó iránti kereslet mellett az Apple igazán nagy ereje abban is megmutatkozott, hogy a megkérdezettek 24 százaléka a legmagasabb értékelést adta, amikor a márka minőségéről alkotott benyomásukról kérdezték őket. Ezzel az iPhone-okról ismert brand messze megelőzte az összes többi márkát.

Készülni kell az Apple autóipari berobbanására

A Bloomberg munkatársa, Mark Gurman arról számolt be, hogy az Apple egy teljesen autonóm elektromos autóra hajt, és célja, hogy 2025 körül el is készüljön. Tim Cook programozók légióit foglalkoztatja, akik képesek olyan agyakat fejleszteni, amelyekre egy modern elektromos járműnek szüksége van az akkumulátorok energiájának kezeléséhez és a forgalomban való navigáláshoz.

Egyelőre azonban az Apple-nek nincs ipari partnere. De egy vállalat, ami számára jelenleg is gyárt mobil készülékeket, a Foxconn nemrégiben megvásárolt egy összeszerelő üzemet Ohióban. Ez a gyár elég nagy ahhoz, hogy könnyedén elkészítsen évi 400 ezer járművet.

A Strategic Vision tanulmánya szerint az autógyártóknak már most is gondjaik vannak a Tesla jelentette fenyegetésre való reagálással, az eredmények szerint pedig egy újabb fenyegetéssel nézhetnek szembe. De Elon Musknak is figyelnie kell az Apple-re, mert a Tesla-tulajdonosok több mint 50 százaléka mondta, hogy mindenképpen megfontolná egy jövőbeli Apple jármű vételét – olvasható az Automotive News Europe cikkében.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink