Gyártók Szerényebbre vette autógyártási terveit az Apple

Szerényebbre vette autógyártási terveit az Apple

autopro.hu/V.M. | 2022.12.08 08:23

Szerényebbre vette autógyártási terveit az Apple

Fotó: Pexels

Sajtóértesülések szerint az Apple megváltoztatta önvezető elektromos autójával kapcsolatos terveit. A jármű gyengébb önvezetési képességekkel fog rendelkezni, illetve a tervezettnél később, 2026-ban fogják piacra dobni.

Az Apple még 2014-ben kezdte meg első autója tervezését a Titán projekt keretében. Azóta a fejlesztés döcögősen haladt, és célkitűzései sem most először módosulnak.

Még tavaly kiszivárgott információk szerint az Apple egy olyan elektromos személyautót álmodott meg, melyben nincs kormánykerék, sem pedálok, ezáltal teljesen autonómmá téve azt. Az akkori beszámolók szerint 2025-re tűzték ki az értékesítéskezdést.

A Bloomberg bennfentesekre hivatkozva nemrég azonban arról írt, hogy a terveket átdolgozták, és csak autópályán lesz képes autonóm módban működni az Apple autója. Ez agyúttal a kormány és a pedálsor megtartását is jelenti.

A Reuters által idézett beszámoló szerint az iPhone-okról is ismert vállalat most egy olyan járművet tervez, ami autópályákon lehetővé teszi a sofőrnek, hogy ne a vezetéssel foglalkozzon, az irányítás szükség szerinti átvételéről pedig idejében figyelmeztetést kap.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink