Gyártók Százezres nagyságrendben hív vissza autókat a Ford

Százezres nagyságrendben hív vissza autókat a Ford

autopro.hu/P.B. | 2022.07.11 11:18

Százezres nagyságrendben hív vissza autókat a Ford

Fotó: Ford MyNewsDesk

Az amerikai OEM-nek mintegy 100 ezer hibrid járművet kell visszahívnia, miután a motortérben tűzveszély is elképzelhető. Egy korábbi visszahívási akciót is ki kell egészíteni. Az érintett járművek mind az Egyesült Államokban közlekednek.

Hirdetés

A második legnagyobb amerikai autógyártónak, a Fordnak számos járművet kell visszahívnia tűzveszély miatt. A cég július 8-ai közleménye szerint az ügy a 2020 és 2022 között gyártott Lincoln Corsair, Ford Escape és Ford Maverick hibrid modelleket érinti az Egyesült Államokban. A Ford közleményében motortéri tűzveszélyre figyelmeztetett, amelyet olajszivárgás és az üzemanyaggőzök okozhatnak a motor károsodása esetén. A vállalatnak azonban nincs tudomása a problémával kapcsolatos balesetről.

Ezenkívül a Ford bejelentette, hogy májusban mintegy 27 ezer autóval bővíti egy korábbi visszahívását, így összesen már több mint 66 ezer Expedition SUV és a Lincoln Navigator érintett az ügyben, szintén az Egyesült Államokban. Szintén tűzveszélyről van szó – a Ford szerint ezek a kockázatok akkor is fennállnak, ha a járművek leállított motorral parkolnak. Az autótulajdonosoktól ezért azt kérik, ne parkoljanak épületek közelében. A Fordnál 21 tüzet jelentettek a hibával kapcsolatban, egy ember meg is sérült az egyik esetben – írja az Automobilwoche.

Nem független a járványtól

A Ford úgy véli, hogy a járműtüzek oka a koronavírus-járvány idejére vezethető vissza: egy beszállító a járvány miatt áthelyezte a termelését egy új helyszínre, ez a költözés okozhat problémát az alkatrészek gyártásában.

A Ford 2022-ben eddig az összes amerikai autógyártónál több járművet volt kénytelen visszahívni: 44 visszahívási kampányban mintegy 6,7 millió autót kellett a Ford márkaszervizeiben bevinni, és ebben a cikkben említett újabb adag nincs is benne.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink